• Pregleda: 1590

Deca iz OŠ "Ivan Goran Kovačić" sakupila preko stotinu novogodišnjih paketića za vršnjake drugih škola

Učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" i ove godine su bili vredni, te su pred božićne i novogodišnje praznike, prikupili više od stotinu paketića kako bi obradovali svoje vršnjake iz Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović" i OISŠ "Žarko Zrenjanin".
Deca iz OŠ "Ivan Goran Kovačić" sakupila preko stotinu novogodišnjih paketića za vršnjake drugih škola

Ovo je druga godina kako Đački parlament OŠ "Ivan Goran Kovačić" organizuje humanitarnu akciju pod nazivom "Kutija od srca". Učenici viših i nižih razreda zajedno su prikupili oko 120 paketića, ispunjenih slatkišima, školskim priborom, higijenskim sredstvima, odećom i obućom, koje će danas i sutra uručiti deci iz Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović" i OISŠ "Žarko Zrenjanin".

- Svaki razred je sakupio paketiće i maksimalno smo uspeli da se potrudimo. Paketići će se danas nositi u školu, a mi ćemo se okupiti da im to zajedno odnesemo. Verujem da će njima mnogo značiti, jer ono što ne mogu sebi da priušte, tu smo mi u svakom trenutku da im pomognemo i da im budemo drugovi - kaže jedan učenik.

- Glavni razlog zbog kojeg smo ovo pripremili je da prikažemo deci da su svi ljudi isti na ovom svetu. Ne postoje nikakve razlike između dece i svi treba međusobno da se poštujemo. Najčešće stvari koje smo stavljali u paketiće su pribor za školu, nešto od higijene, odeću, obuću, odnosno sve što je deci potrebno - objasnila je jedna učenica.

- Pakovali smo isto higijenu, pribor za školu, odeću i obuću, odnosno sve što neka deca nemaju ili roditelji ne mogu da im kupe, mi smo želeli da im obezbedimo. Nama su te stvari isto potrebne, ali njima su potrebnije - nadovezala se njena vršnjakinja.

Nataša Mukić, nastavnica matematike u OŠ "Ivan Goran Kovačić" i koordinator Đačkog parlamenta, kaže da se đaci vrlo rado odazovu ovakvim akcijama, kao i da uživaju u druženju sa vršanjacima iz škola "Dositej Obradović" i "Žarko Zrenjanin".

- Sličnu akciju smo organizovali prošle godine, kao i ove godine u oktobru, kada smo povodom Dečije nedelje nosili paketiće sa školskim priborom, a sad smo ih obogatili slatkišima. Deca iz naše škole se uvek rado odazovu ovakvim akcijama, a mislim da i veliki broj paketića dovoljno govori o tome koliko su željni da pomognu. Kada smo u oktobru nosili paketiće u "Žarko Zrenjanin", sa decom smo organizovali zajedničku radionicu na kojoj su se družili. Danas će isto biti tako, odnećemo paketiće i družićemo se sa decom - zaključila je Mukić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Volimljude Odgovori
Akcija za svaku pohvalu, bravo za decu i nastavnike. Ovakvu sličnu akciju imaju i učenici OŠ "Sonja Marinković", svake godine pa i ove. Ovom prilikom bih povalila i njih. Sigurno i u drugim školama ima sličnih akcija pred praznike, pa bi bilo lepo da objavite tekst koji obuhvata humanitarne pretpraznične akcije u svim školama u Subotici i okolini. Ovako javnost stiče pogrešnu sliku da se samo u OŠ "I. G. Kovačić" dešavaju ovakvi poduhvati. Svako dobro Vam želim od srca.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.