Komentara: 10
Pregleda: 3917

Debata na temu vizuelnog uređenja gradskog jezgra – murali i grafiti kultura

18.10.2021. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Organizacija "IT Subotica 2030" u narednom periodu pokreće inicijativu revitalizacije i uređivanja zapuštenih, dotrajalih fasada i pratećih infrastrukturnih objekata. Tim povodom pozivaju sve zainteresovane građane da se pridruže prvoj debati na ovu temu, koja će se održati u sredu, 20. oktobra, u prostorijama Infostud Hub-a (Korzo 1), s početkom u 17 časova.
Debata na temu vizuelnog uređenja gradskog jezgra – murali i grafiti kultura

Tema diskusije biće "Vizuelno uređivanje centralnog gradskog jezgra Subotice – murali i grafiti kultura", a razgovaraće se o tome šta su grafiti i umetnost, a šta huliganizam, kako muralima oplemeniti grad, a kako sprečiti šaranje fasada i uticati na građane da ih čuvaju.

Biće reči i o tome da li je moguće ukloniti postojeće grafite i kako, ko sve i na koji način može da se uključi u akcije revitalizacije fasada i oslikavanja grada, kako će učestvovati gradske ustanove, ali i srednjoškolci, koje fasade će se obnavljati u budućnosti i slično.

Debata na temu vizuelnog uređenja gradskog jezgra – murali i grafiti kulturaDebata se organizuje u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture Subotica, Gradom Subotica, uz podršku organizacija civilnog društva iz našeg grada.

"IT Subotica 2030" je organizacija nastala na inicijativu subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova, s namerom da naš grad postane prepoznatljiv regionalni IT centar sa aktivnom privrednom i kongresnom IT scenom. Cilj organizacije je da pomogne u razvoju održivih društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu, koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3917

Povezana vest

Povezane teme

grafiti

infostud hub

murali

oslikavanje fasade

debata

IT subotica 2030

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.