Komentara: 5
Pregleda: 1568

"Dead Lake Horror & Wine" festival počinje sutra

03.11.2021. u 13:33h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnje, 7. po redu izdanje "Dead Lake Horror & Wine" festivala održaće se od 4. do 7. novembra u bioskopu "Abazija" na Paliću. Publika će imati priliku da pogleda osam horor filmova najnovije produkcije, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji, a poseban kuriozitet biće horor maraton u petak veče.
"Dead Lake Horror & Wine" festival počinje sutra

Festival otvara američki film "Sledeća devojka" (Girl next) reditelja Lerija Vejda Karela, koji je svoj najnoviji film "Kvantni đavo" snimao u Beogradu ove godine. Film "Sledeća devojka" višestruko je nagrađivan na festivalima širom sveta. 

- Festival "Dead Lake" se vraća i ove godine na Palić sa namerom da tu ostane zauvek. Po drugu godinu zaredom uspevamo da uživo održimo festival, uprkos teškim uslovima u vremenu korona pandemije. Odlučni da ovo bude manifestacija kulture koja će da istraje. U Srbiji postoji verna publika žanra, i važno je istaći da bez podrške Ministarstva kulture i informisanja ne bismo uspeli da organizujemo festival i ove godine - kaže Miroslav Mogorović, direktor festivala.

Udarno veče festivala biće subota, kada će na programu biti evropska premijera domaćeg horor filma "Ribnjak" (The Pond) u režiji Petra Pašića, koji će zajedno sa scenaristom Stefanom Andrejićem biti gost festivala i predstaviti ovo zanimljivo ostvarenje po prvi put evropskoj publici. Nakon premijerne projekcije, uslediće svirka jednog od najpopularnijih domaćih bendova "Straight Mickey and the Boyz".

Na festivalu se očekuje još jedna srpska ko-produkcija. U pitanju je film "Vampir" Branka Tomovića, a deo glumačke i autorske ekipe biće takođe prisutan na projekciji. Gost festivala biće i čuveni britanski reditelj Džulijan Ričards, koji će predstaviti svoje poslednje ostvarenje, nagrađivani film "Tatina devojčica" (Daddy's girl). Pored navedenih filmova, publika će moći da pogleda i "Zver u nama" (Beast Within), "Noć u ukletom motelu" (The Night at the Eagle Inn), "Neka sneži" (Let it snow), "Cenzor" (Censor), kao i kratki film studenata Fakulteta dramskih umetnosti "Na neodređeno". Za najmlađu publiku u bioskopu "Abazija" svakog dana tokom festivala prikazivaće se animirani film "Porodica Adams 2". 

- Na festivalu će biti prikazano osam horor filmova najnovije produkcije, a poseban kuriozitet biće horor maraton koji ćemo organizovati u petak uveče, pa sve do zore, samo za najhrabrije. Strašni filmovi, zanimljivi gosti, filmski maraton, matine za decu, fantastičan ambijent. Biće ovo jedan pakleno dobar festival - najavljuje reditelj Milan Todorović, programski direktor festivala.

Gost festivala biće i Romain Rol, direktor Briselskog filmskog marketa, jedinog žanrovskog marketa na svetu, koji će najaviti saradnju festivala i BIF marketa. 

Ovogodišnja nagrada "Bela Lugoši" za izuzetan doprinos horor umetnosti biće dodeljena čuvenom glumcu Udo Kiru, poznatom, između ostalog, i po ulozi grofa Drakule u čuvenom filmu u produkciji Endija Vorhola "Krv za Drakulu".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1568
Povezane teme

miroslav mogorović

dead lake festival

dead lake horror & wine festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.