Komentara: 4
Pregleda: 3192
Foto

Darivane bebe rođene na Dan grada

04.09.2023. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su četiri bebe. Kako tradicija nalaže, naše najmlađe sugrađane i njihove majke u subotu su posetili gradski zvaničnici i uručili im prigodne poklone.
Darivane bebe rođene na Dan grada

Andrej Crnković jedini je dečak rođen 1. septembra ove godine u subotičkom porodilištu.

Odlično smo i beba i ja. Sve je proteklo u najboljem redu i jedva čekamo da odemo kući i da uživamo sa tatom i sestrom - izjavila je u subotu Lidija Banović, majka novorođenog dečaka dugog 51 cm i teškog 3.700 grama.

Darivane bebe rođene na Dan grada

Na Dan grada rođene su i tri devojčice, a iz rukovodstva Opšte bolnice objašnjavaju da su porođaji protekli uredno i da se majke i naši najmlađi sugrađani dobro osećaju.

Deca su pri rođenju dobila visoke ocene vitalnih parametara. Čestitam roditeljima na prinovi, želim im još dece, da budu živi i zdravi i da ih u životu prati dobro zdravlje, radost i sreća - poručio je dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice.

Darivane bebe rođene na Dan grada

Čestitke novopečenim roditeljima uputili su i gradski zvaničnici, a kako tradicija nalaže oni su u subotu posetili novorođene bebe i njihove majke, te im uručili prigodne poklone.

- U sklopu obeležavanja Dana grada tradicionalno se okupljamo u subotičkom porodilištu kako bismo podelili radost sa roditeljima i pozdravili naše nove sugrađane. Od prethodnog 1. septembra na svet je došlo 1.169 Subotičana, a nema ničeg lepšeg u životu od blagoslova i blagodeti roditeljstva - istakao je član Gradskog veća Srđan Samardžić, te podsetio na pronatalitetne mere koje realizuje Grad - I ove godine opredeljena su sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15 hiljada dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u iznosu od 10 hiljada dinara. Podsećam i da je doneta odluka o besplatnim vrtićima pri PU "Naša radost", odnosno da roditelji dobijaju mesečnu pomoć od 10 hiljada dinara za boravak deteta u nekom od privatnih vrtića.

Darivane bebe rođene na Dan grada

Zamenik predsednika Skupštine grada, Nebojša Crnogorac poželeo je da subotičke ulice, igrališta i parkovi iz dana u dan budu sve ispunjeniji dečjom grajom.

Jedina izvesna budućnost su naša deca. Uzalud nam sva materijalna bogatstva, infrastruktura i parkovi ako nema dece koja će tu da provode vreme. Svima nam želim što više novih sugrađana i da nam porodilište bude najzaposlenije odeljenje u Opštoj bolnici - podvukao je Crnogorac.

Izvor: Subotica.com
Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar Poseta bebama rođenim na Dan grada - 1. septembar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 dana
Komentara: 4
Pregleda: 3192
Povezane teme

Skupština grada Subotice

opšta bolnica

dan grada

lokalna samouprava

porodilište

nebojša crnogorac

srđan samardžić

dr saša dželebdžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.