• Pregleda: 2840

Dani Subotice u Zoološkom vrtu

Dani Subotice u Zoološkom vrtu

Juče je na Paliću u Zoološkom vrtu, povodom manifestacije “Dani Subotice” održano predavanje na temu “zbrinjavanje i rehabilitacija povređenih i bolesnih zaštićenih i strogo zaštićenih divljih životinja”. Predavanju su prisustvovali nastavnici osnovnih škola čiji je zadatak da nakon odslušanog predavanja nova saznjana na ovu temu prezentuju deci u školi. Zoološki vrt je značajno mesto za očuvanje biološke raznovrsnosti, kao i za obrazovanje o značaju zaštite životne sredine.

Povodom manifestacije “Dani subotice” u gradu se od 30. maja do 6. juna organizuju različite ekološke teme. Jedna od manifestacija organizuje se u Zoološkom vrtu koji je značajno mesto za očuvanje biološke raznovrsnosti, kao i za obrazovanje o značaju zaštite životne sredine.

Zoološki vrt ima prihvatilište za zbrinjavanje divljih životinja, koje su povređene, ranjene, otrovane ili ostavljene od strane roditelja. Pošto ne postoji služba koja skuplja pomenute životinje, Zoološki vrt uglavnom životinje dobija od građana koji su životinju slučajno našli.

Isto tako prihvatilište prima i divlje životinje koje su zaplenjene na granici, a koje nemaju papirologiju. U takvim slučajevima dešava se da osim domaćih, dospeju i neke egzotične životinje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
davor Odgovori
Potrebna su veca ulaganja grada,pokrajine i republike u zoloski vrt Palic.
Da se isti prosiri,kako prostorno tako i obogacivanjem nove flore i faune.
Zoloski vrt kao i sam Palic, moze da bude top destinacija u Vojvodini,ako se pristupi razvoju istog!
Evropski fondovi,cak i firme sirom Srbije bi pomogle,potrebna je samo volja!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.