Komentara: 54
Pregleda: 19055
Foto

"Dani Srpske" u Subotici od 10. do 16. septembra

09.09.2016. u 16:25h > 17:57
Izvor: Subotica.com
Različitim kulturnim, sportskim i zabavnim programima će do petka u Subotici, drugi put po redu, biti održani „Dani Srpske u Srbiji“. Organizator manifestacije, koja se ove godine održava u 15 gradova u Srbiji, je Predstavništvo Republike Srpske.
"Dani Srpske" u Subotici od 10. do 16. septembra

Program će početi u nedelju u 19 časova, kada će u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ biti priređeno umetničko veče u saradnji sa Matičnom bibliotekom Istočno Sarajevo. U galerijskom prostoru Zadužbine Dušana Radića biće otvorena izložba slika Borka Močevića, koju će ljubitelji umetnosti imati priliku da vide do petka, 16. septembra. U programu će, pored autora izložbe, učestvovati i Goran Vračar, Željko Pržulj i Nedeljko Zelenović.

Kao i prošle godine, sa turističkom i gastronomskom ponudom Republike Srpske Subotičani će moći da se upoznaju na štandu Turističke organizacije Republike Srpske, koji će na Trgu republike biti postavljen od srede do petka. Manifestacija, čiji je cilj podsticanje saradnje i čuvanje tradicije srpskog naroda, će ponuditi i sportske sadržaje.

"Dani Srpske" u Subotici od 10. do 16. septembra

- U Multipleks areni u sredu od 18 časova biće održan Zavičajni kup Republike Srpske u fudbalu u Srbiji. Ove godine učestvuju četiri grada, Subotica, Beograd, Novi Sad i Zrenjanin. Prvo će biti kvalifikacione utakmice, a najbolje ekipe učestvovaće u polufinalu i finalu, koji će biti organizovani u Beogradu krajem godine - kaže Miodrag Ćopić, predsednik Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ u Subotici.

Interesantan kulturni program biće izveden na sceni Dečjeg pozorišta u četvrtak i petak.

- U četvrtak će Etno grupa „Iva“ iz Banja Luke održati koncert. Etno sastav Iva je jedan od najznačajnijih horova koji radi  ne samo u  Banja Luci, nego ima i regionalni značaj pa verujem da će subotička publika u njihovom nastupu uživati. Poznati glumac, član Pozorišta na Terazijama, Aleksandar Dunić će u petak sa početkom od 20 časova izvesti monodramu  „Mudri i junački vojvoda Janko Katić“, po tekstu Milovana Vitezovića - najavljuje direktorka Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare: Dani srpske Konferencija za novinare: Dani srpske Konferencija za novinare: Dani srpske Konferencija za novinare: Dani srpske Konferencija za novinare: Dani srpske
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 19055

Povezana vest

Povezane teme

zadužbina dušana radića

srpski kulturni centar sveti sava

milorad ćopić

zavičajna zajednica republika srpska subotica

republika srpska

dani srpske u srbiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.