Komentara: 1
Pregleda: 4369

Dani pčelarstva za vikend na Gradskom trgu

26.09.2018. u 18:02h
Izvor: Subotica.com
Dvadeset drugi po redu Dani pčelarstva, u organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ biće održani ovog vikenda na centralnom Gradskom trgu. Trodnevna prodajna izložba okupiće 22 izlagača pčelinjih proizvoda i prateće opreme.
Dani pčelarstva za vikend na Gradskom trgu

Štandovi sa pčelinjim proizvodima biće postavljeni od petka, od 8 časova, a kako slogan manifestacije ove godine glasi „Sačuvajmo pčele“ prve večeri od 20 časova u prostorijama Udruženja, na adresi Matije Korvina 9, biće prikazan film „Više od meda“.

Manifestaciju će svečano otvoriti zamenica gradonačelnika, Timea Horvat u subotu u 10 časova, a nakon otvaranja biće održan prigodan kulturno-umetnički program. Prodajna izložba će ove godine okupiti 22 izlagača pčelinjih proizvoda iz Subotice, Novog Sada, Bečeja, Rume i Bezdana, pa će posetioci biti u prilici da po povoljnijim uslovima direktno od proizvođača kupe kvalitetan med.

- Činjenica je da je mnogo falsifikata na tržištu, 21. vek je pored razvoja informacionih tehnologija doneo i to da svaki građanin pored svog advokata, svog lekara bi trebalo da ima i svog pčelara. Savetujem građanima da se upoznaju sa nekim pčelarom i nakon toga da kod njega kupuju med. Ove godine neće biti organizovanih predavanja, ali sami pčelari će pružati informacije građanima koje ih interesuju - rekao je Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara „Pčela“.

Pored klasičnih pčelinjih proizvoda, meda, propolisa i matičnog mleča posetioci će, kao i prethodnih godina, imati priliku da probaju zanimljive proizvode od meda, kao što su pića i razne poslastice.

- Posetioci će moći da probaju poslastice od meda kao što je sladoled, zatim medenjake, razne kolače i pića kao što je pivo od meda, vino od meda i kafu zaslađenu medom. Želimo stanovništvu da ukažemo na razne primene samog meda. U okviru sajma organizujemo i nagradnu igru, pa pozivamo građane da učestvuju u njoj, svako ko kupi bilo koji proizvod stiče pravo da učestvuje u nagradnoj igri. Novitet će ove godine biti kotlić, pa će građani moći i time da se posluže - najavljuje Matić.

Prodajna izložba će, od petka do nedelje, na Gradskom trgu biti otvorena od 8 do 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4369
Povezane teme

gradski trg

dani pčelarstva

med

pčelarstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.