• Pregleda: 3021

Dani mladog vina na Paliću

Dani mladog vina na Paliću

Povodom Evropskog dana mladog vina, na Paliću je održana prezentacija vina od ovogodišnjeg roda. Organizator ove manifestacije je JP Park Palić, a oko 30 izlagača je predstavilo svoje vino. Vitezovi vina Arena Zabatkiensis održali su uvodnu reč i pozdravili sve prisutne sa željom da uživaju u ukusima različitih vina sa teritorije Vojvodine, odnosno iz Subotičko-Horgoške peščare.

Ilona Šomodji živi na Paliću i uzgajanje vinove loze i pravljenja vina je njihova porodična tradicija. Na današnjoj manifestaciji mladog vina, ona se predtavila sa svojim domaćim proizvodima.

Ova manifestacija predstavlja prvi susret sa ovogodišnjim vinom i to je u svetu radostan dan za sve ljude koji se bave vinom.

Organizator ove manifestacije je Park Palić, koji je na ovaj način želeo da istakne turističku ponudu koju pruža Palić tokom vikenda.

Nakon predstavljanja vina, održan je okrugli sto na temu zajedno sa vinarima gde su se iznosila razna iskustva, a sve u cilju edukacije vinara na ovom područiju.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
ned Odgovori
Nije bilo da se kupi degustaciona čaša, niti su delili vino da se proba.Škrti kao i vreme hladno.Sala za takozvane VIP goste bolje da su tu salu dali "Maloj gostioni" da posluže perket i mućkalicu gostima koji su plaćali porciju 400 din a jeli su dole gde je hladno nego što su VIP gosti pijuckali džabalesku rakijicu i vino.Promašaj sa organizacione strane
Cerni Odgovori
ned
1. Case su bili u srednjem redu, prvi sto. Ali ako nedaj boze, neko promasi sto, bili su vinari, koji su tocili u pasticne case vino za degustaciju.
2. Izlagaci su trebali da daju barem 3 boce za degustaciju, sto su i uradili.
3. Izlagaci, predavaci, i ostali su imali bon za rucak. Sad te ne razumem? Treba orgaznizator da plati za svakog posetioca i rucak? Pa onda nije Dan Mladog Vina, vec je humanitarna akcija, zar ne?
4. Grejaci su bili postacljeni i gore i na terasi isto.
Jedina greska organizacije je mozda to sto nije trajao do najavjenih 6 sati, vec se malo pre varsilo.

Mislim ned, da si ti bio negde drugde.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.