Komentara: 2
Pregleda: 3360

Dani mladog vina na Paliću

20.11.2011. u 18:34h
Izvor: RTV Yueco
Dani mladog vina na Paliću

Povodom Evropskog dana mladog vina, na Paliću je održana prezentacija vina od ovogodišnjeg roda. Organizator ove manifestacije je JP Park Palić, a oko 30 izlagača je predstavilo svoje vino. Vitezovi vina Arena Zabatkiensis održali su uvodnu reč i pozdravili sve prisutne sa željom da uživaju u ukusima različitih vina sa teritorije Vojvodine, odnosno iz Subotičko-Horgoške peščare.

Ilona Šomodji živi na Paliću i uzgajanje vinove loze i pravljenja vina je njihova porodična tradicija. Na današnjoj manifestaciji mladog vina, ona se predtavila sa svojim domaćim proizvodima.

Ova manifestacija predstavlja prvi susret sa ovogodišnjim vinom i to je u svetu radostan dan za sve ljude koji se bave vinom.

Organizator ove manifestacije je Park Palić, koji je na ovaj način želeo da istakne turističku ponudu koju pruža Palić tokom vikenda.

Nakon predstavljanja vina, održan je okrugli sto na temu zajedno sa vinarima gde su se iznosila razna iskustva, a sve u cilju edukacije vinara na ovom područiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3360
Povezane teme

Park Palić

palićke vinske svečanosti

dan mladog vina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.