Komentara: 1
Pregleda: 2576

Dani građevinarstva po prvi put u Subotici

15.03.2019. u 11:21h
Izvor: TV Subotica
Dvodnevna manifestacija pod nazivom "Dani građevinarstva" otvorena je po prvi put u našem gradu, u organizaciji Građevinskog fakulteta i Politehničke škole, a među učesnicima su bili i Privredna komora Srbije, kao i kompanije koje se bave građevinskim delatnostima. Cilj manifestacije je promocija građevinske struke, a za učenike osnovnih i srednjih škola priređene su interaktivne radionice na kojima su im predstavljeni smerovi.
Dani građevinarstva po prvi put u Subotici

Učenik Politehničke škole Stefan Petrov, kaže da ova škola pruža mnogobrojne mogućnosti i da je dobro opremljena, da je odnos sa profesorima kvalitetan zbog čega je svim zainteresovanim učenicima preporučio upis upravo ove škole, predstavljajući im smer visokogradnje koji pohađa.

- Ovo je jedna od dobrih škola, najboljih koje sam upisao, pošto sam više škola promenio. Ovde sam se pronašao, jer mi je omogućila da naučim nešto novo i da to praktično primenim i svakoga bih pozvao da upiše ovu školu - rekao je Petrov.

Dani građevinarstva po prvi put u Subotici

Direktor Politehničke škole, Iso Planić, rekao je da je na devet štandova ove škole i štandovima fakulteta i kompanija predstavljena građevina, s ciljem da učenici osnovnih i srednjih škola steknu saznanja o toj plemenitoj struci i njenoj značajnoj ulozi u našoj sredini.

- Na štandovima koje su pripremili studenti i profesori Građevinskog fakulteta, a i na štandovima koje su pripremile kompanije koje se bave proizvodnjom građevinskog materijala, posetioci će imati prilike da se upoznaju sa građevinskom strukom u našoj sredini - izjavio je Planić.

Dekan Građevinskog fakulteta, prof. dr Miroslav Bešević, izrazio je nadu da će Dani građevinarstva postati tradicionalna manifestacija, na kojoj će se učenici iz godine u godinu upoznavati s inovacijama u građevinarstvu.

- Imamo 90 studenata na Građevinarstvu koji su na bužetu i 14 na samofinansiranju, i 20 studenata na Geodeziji koji su na budžetu i 10 na samofinansiranju. Ove godine vršimo reakreditaciju studijskih programa, koja je u toku i očekujemo da ćemo ove godine upisati i master studije Geodezije - rekao je prof. dr Bešević.

Dani građevinarstva po prvi put u Subotici

Predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunford, podržao je saradnju Politehničke škole i Građevinskog fakulteta i učenicima iz sopstvenog iskustva preneo poruku o značaju građevinarstva. Podršku je dao i Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine, istakavši da treba očuvati kvalitetno obrazovanje u građevinarstvu, koje je jedno od najvažnijih grana privrede.

- Posle mnogo godina prisustva u svetu građevine, pouzdano mogu da tvrdim da je lepa i svestrana, da stvara sponu između mnogih nauka i da je kroz vreme sve više cenjena, a upravo sve to nosi mogućnost zaposlenja i rada, a samim tim i uživanja u svom poslu i pozivu - poručio je Bunford.

Dani građevinarstva po prvi put u Subotici

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2576
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

građevinski fakultet

tivadar bunford

dani građevinarstva

miroslav bešević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.