Komentara: 6
Pregleda: 2368

Dani crnogorske kulture uz monodrame Fuada Tabučića i kulturno-zabavni program

11.05.2022. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije "Dani crnogorske kulture" večeras će biti izvedena monodrama "Kijavica", dok je sutra na programu monodrama "Pupin-istorija velikana". U sklopu ove manifestacije u petak će biti održano "Crnogorsko veče" u restoranu "Spartak".
Dani crnogorske kulture uz monodrame Fuada Tabučića i kulturno-zabavni program

Monodrama "Kijavica" u izvedbi Fuada Tabučića, koji potpisuje i režiju, biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta večeras, od 20h. 

 - Za koncept ove monodrame uzeta je priča A. Čehova „Činovnikova smrt“, a kao glavni lik, činovnik, tek mali zupčanik sistema, pojavljuje se Siniša, policajac u budvanskoj policijskoj stanici. Lik ovog poštenog predstavnika zakona građen je prema autentičnom budvanskom policajcu, koga su lokalci zvali Brko. Ovo jeste priča o Siniši, ali je i priča o svakome ko radi svoj posao stručno i sa gomilom neradnika oko sebe, koji se umesto znanjem služe lukavstvom. 

Takođe, na sceni Dečjeg pozorišta, sutra, od 20h Fuad Tabučić odigraće monodramu "Pupin-istorija velikana". Pozorišna predstava je rađena na osnovu autobiografije ovog velikana "Od pašnjaka do naučnjaka" za koju je dobo Pulicerovu nagradu, 1924. godine.

- Otac četrnaestogodišnje devojčice, pritisnut željom svoje ćerke za novim mobilnim telefonom, priča joj priču o Pupinu igrajući delove i  scene iz njegovog života praveći adekvatnu paralelu sa savremenim događajima, a sve to ne bi li zainteresovao ćerku za život i delo ovog velikog naučnika i da bi joj ukazao na prave životne vrednosti i da je najvažnije da svaki čovek ima svoju zvezdu za koju će se boriti punim srcem i sve svoje snage uložiti u ostvarenje svojih snova.

"Dani crnogorske kulture" završavaju se u petak uz "Crnogorsko veče" u restoranu "Spartak".

- Za zabavu će biti zaduženi Nešo Lutovac i Nataša Eremić koji će nastupiti uz pratnju "Logik benda". Kotizacija za "Crnogorsko veče" iznosi 2.000 dinara. Informacije se mogu dobiti putem telefona 063/551-390 ili u prostorijama Udruženja na adresi Braće Radić 4.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2368

Povezana dešavanja

Povezane teme

dani crnogorske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.