Komentara: 0
Pregleda: 1742

Dani Čarlsa Darvina

09.10.2009. u 13:53h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Povodom dve stotine godina od rođenja utemeljivača teorije evolucije Čarlsa Darvina, kao i 150 godina od izlaska iz &scaron;tampe njegovog glavnog dela &bdquo;Postanak vrsta", u Subotici će, u organizaciji Fokus fondacije, biti održana manifestacija &bdquo;Dani Čarlsa Darvina".</p>
Dani Čarlsa Darvina

U okviru manifestacije biće održano nekoliko predavanja na srpskom i mađarskom jeziku, izložba i koncert u Gradskom muzeju, kao i projekcija filmova. Cilj manifestacije je upoznavanje šire javnosti sa radom čuvenog biologa, i uticajem njegovog dela na razvoj nauke ali i civilizacije uopšte.

Fokus Fondacija je takođe raspisala literarni konkurs za učenike srednjih škola na temu „Čovek XXII veka: kako će izgledati dalja evolucija homo sapiensa“. Autori najboljih radova biće nagrađeni posetom Prirodnjačkom muzeju u Beču.

Organizovanje „Dana Čarlsa Darvina“ pomogao je i Muzej nauke i tehnike, koji je pripremio izložbu „Evolucija i Darvin“.


Reakcije na bilbordima

Najava ove manifestacije već je izazvala i prve reakcije protivnika darvinizma i teorije evolucije, te su se na plakatima o Čarlsu Darvinu pojavile poruke o Isusu. „Isus te ljubi" i „Isuse, oprosti, dođi" neki su od grafita ispisanih preko poziva na predavanja. Organizatori su one koji se ne slažu s Darvinom pozvali na tribinu i učešće u diskusiji.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1742
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.