Komentara: 28
Pregleda: 8017

Danas se održavaju parlamentarni izbori

16.03.2014. u 07:38h
Danas od 7 do 20 časova građani mogu da iskoriste svoje građansko pravo i da izađu na glasanje za izbor parlamentarnog sastava. Za glasanje građani sa sobom treba da ponesu važeću ličnu kartu, putnu ispravu ili vozačku dozvolu. Izborna tišina koja je na snazi od petka završava se večeras u 20 časova.
Danas se održavaju parlamentarni izbori

Ukupan broj birača na teritoriji grada Subotica za predstojeće republičke izbore iznosi 131.691, što je 227 birača više u odnosu na prethodne parlamentarne izbore 2012. godine, saopštavaju u subotičkoj Gradskoj upravi.

Birači će glasati na 106 biračkih mesta, što je tri mesta manje u odnosu na prethodne izbore, koja su ukinuta jer su u međuvremenu postala neuslovna. Radi se o tri mesta na teritoriji Mesne zajednice "Tavankut".

U Gradskoj upravi kažu da će birači koji su na prethodnim izborima glasali na tim mestima, a njih nije veliki broj, sada moći da glasaju na drugim najbližim biračkim mestima.

Gradska uprava poslala je svim građanima obaveštanje o održavanju izbora i biračkom mestu na kojem mogu da glasaju. Osim 106 mesta, još jedno biračko mesto biće otvoreno u zatvorskoj jedinici.

Danas se održavaju parlamentarni izbori

Za glasanje na vanrednim parlamentranim izborima građani sa sobom treba da ponesu važeću ličnu kartu, putnu ispravu ili vozačku dozvolu.

Obaveštenja koje je poslala Gradska uprava nije neophodno poneti sa sobom, ali je poželjno, jer olakšava rad biračkim odborima. Gradjani koji zbog zdravstvenih ili drugih razloga nisu u mogućnosti da dođu do biračko mesto, treba da se prijave biračkom odboru na svom biračkom mestu na dan izbora najkasnije do 11 časova.

Brojeve telefona biračkog mesta mogu da dobiju od Radnog tela RIK–a, koje građani na dan izbora mogu da zovu od 7 do 20 časova na brojeve telefona 024/672–320 ili 673–225. Na taj broj građani mogu da dobiju sve potrebne informacije ili da prijave eventualne primedbe.

Studenti i vojnici železnicom besplatno na glasanje

Železnice Srbije saopštile su da će 15, 16. i 17. marta besplatno prevoziti studente, vojnike, osobe na vojnoj vežbi i lica na školovanju u Vojsci Srbije, kako bi mogli da glasaju.

Kako se navodi, besplatan prevoz pojedinim kategorijama putnika radi ostvarivanja prava na glasanje na predstojećim izborima, Železnice Srbije odobravaju u drugom razredu svih vrsta vozova. Dodaje se da studenti besplatan prevoz na prugama srpskih železnica mogu ostvariti na osnovu indeksa, vojnici na osnovu vojne knjižice, dok lica koja se nalaze na vojnoj vežbi to pravo ostvaruju na osnovu vojnog poziva, a osobe na školovanju u Vojsci Srbije uz vojnu knjižicu ili indeks odgovarajuće vojne ustanove.

BEZ ODOBRAVANJA KOMENTARA ZA VREME TRAJANJA IZBORNE TIŠINE

Da podsetimo, sajt subotica.com od petka ne objavljuje i neće objavljivati do nedelje u 20 časova komentare političke sadržine i/ili komentare koji na bilo koji način mogu da se tretiraju kao izborna propaganda. Komentari će biti odobreni po završetku izborne tišine, ukoliko su u skladu sa opštim pravilima komentarisanja.

Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 28
Pregleda: 8017

Povezana vest

Povezane teme

parlamentarni izbori

glasanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.