Komentara: 0
Pregleda: 3323

Danas počinje proslava Dana grada

27.08.2011. u 15:43h
Izvor: RTV City
Danas počinje proslava Dana grada
Dan grada Subotice održava se 1. septembra u znak sećanja na 1779. godinu kada je Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada.

Centralni događaj višednevne proslave je svečana sednica Skupštine grada na kojoj se dodeljuje zvanje Počasni građanin i uručuju priznanja Pro urbe najistaknutijim Subotičanima. Proslavu Dana grada tradicionalno obeležava svečani koncert Subotičke filharmonije, kao i razni koncerti na  centralnom gradskom trgu i drugim lokacijama.

U okviru svečanosti povodom Dana grada održavaju se razne prigodne, reprezentativne izložbe u gradskim ustanovama kulture, a u okviru pratećih manifestacija i u drugim izložbenim prostorima. Po tradiciji skoro sve ustanove se svojim prigodnim aktivnostima u sklopu manifestacije Dana grada priključuju obeležavanju ovog značajnog datuma.

Danas počinje proslava Dana grada

Devetodnevni program proslave Dana grada, 1. septembra počinje danas Oranž partijem sa grupom Perpetuum mobile u Korvinovoj ulici.

U nedelju će na Prozivki u 11 h biti održana promocija američkog fudbala,u 18h na kružnom toku kod Trga žrtava fašizma promocija kartinga. Od 18.45 kod KTC će se održati trka karting vozila. U 19 h u katedrali Svete Terezije Avilske održaće se koncert modernog ansambla za orgulje,timpane I hor. U sali KUD Jedinstvo Eđšeg u Bajmoku u 20h će biti izvedena predstava Sex, life and beli luk.

U ponedeljak će u ZOO vrtu u 11 h biti otvoren objekat za merkate a od 19 h u Gradskoj biblioteci će se održati književno veče posvećeno Otu Tolnaiju,ovogodišnjem dobitniku zvanja Počasni građanin.
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3323
Povezane teme

dan grada

proslava dana grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.