Komentara: 12
Pregleda: 6931

Danas otvaranje fabrike Dunkermotoren

28.04.2011. u 02:01h
Izvor: RTV Yueco
Danas otvaranje fabrike Dunkermotoren

Danas u u 14 časova svečano će biti otvorena nova fabrika "Dunkermotoren" u Slobodnoj zoni Subotica.

Nove proizvodne pogone otvoriće gradonačelnik Subotice Saša Vučinić sa predstavnikom firme iz Bondorfa, uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije: potpredsednice Verice Kalanović i ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića.

Dunkermotoren se bavi proizvodnjom specijalne pogonske tehnike. Investicija u Subotici predviđa kompletno prebacivanje proizvodnje mikromotora za žaluzine iz Nemačke u Suboticu, a planirana visina investicije je više od miliona evra. Kompletan proizvodnja ove kompanije biće namenjena izvozu.

Predstavnici Vlade obići će i radove na izgradnji fabrike rashladnih sistema za autoindustriju kompanije „Norma Grup“. Zahvaljujući Programu Ministarstva ekonomije i SIEPA-e u iznosu od 5 hiljada evra po novootvorenom radnom mestu, u ovoj fabrici zaposliće se oko 450 radnika.

Ukupna visina investicija iznosi 11 miliona i 250 hiljada evra, a proizvodi iz Srbije biće plasirani na evropsko tržište. Norma Grupa trenutno ima 12 fabrika širom sveta i zapošljava 3.400 radnika. Prošle godine kompanija je ostvarila obrt od 430 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6931
Povezane teme

Saša Vučinić

Oliver Dulić

investicije u Suboticu

fabrika Subotica

Dunkenmotoren Subotica

Verica Kalanović

Dunkermotoren Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.