Komentara: 0
Pregleda: 2893

Dan vatrogasne službe

07.11.2012. u 18:40h
Izvor: RTV Yueco
Dan vatrogasne službe, 7. novembar obeležen je i u Subotici. Proteklih 10 dana, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice održali su pokazne vežbe za građanstvo, kao i niz edukativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Subotice.
Dan vatrogasne službe

Vežbom sečenja automobila pod nazivom „Tehnička intervencija u saobraćaju“, obeležili su svoj Dan.

Miroslav Lazić ima 25 godina. Završio je srednju Politehničku školu. Član je DVD-a oko 3 godine i učestvovao je na raznim takmičenjima. Posao vatrogasca ga je privukao iz krajnje humanih razloga.

Svoj dan, 7. novembar, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Subotica obeležili su pokaznom vežbom sečenja automobila, pod nazivom „Tehnička intervencija u saobraćaju“. Često učestvuju u intervencijama na autoputu i, iz tog razloga, su Dan službe obeležili takvom pokaznom vežbom. Program obeležavanja Dana sektora za Vanredne situacije MUP-a Srbije, 7. novembar, počeli su pre 10-ak dana raznim pokaznim vežbama za građanstvo, održavanjem edukativnih radionica za najmlađe sugrađane – predškolce i osnovnoškolce.

Vatrogasno – spasilačka jedinica Subotica radi na teritoriji severno-bačkog okruga. Pre nekoliko dana, zabeležili su hiljaditu intervenciju za ovu godinu, od toga je oko 60% intervencija požarnog tipa. Dan Vatrogasno-spasilačkih službi se obeležava 7-og novembra u znak sećanja na taj datum 1834. godine, kada je ministar unutrašnjih poslova Đorđe Protić, na zahtev kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao Uredbu o gašenju požara, što se smatra začetkom organizovanog vatrogastva u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2893
Povezane teme

vatrogasna četa

vatrogasna služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.