Komentara: 9
Pregleda: 4361

Dan Evrope obeležen i u Subotici

09.05.2011. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Dan Evrope obeležen i u Subotici

I u Subotici je obeležen Dan Evrope. U centru grada organizovana je akcija pod nazivom “Subotica – srce Evrope”, gde su bili postavljeni štandovi na kojima su građani Subotice mogli da dobiju različite publikacije I brošure vezane za rad evropskih institucija, subotičkih nevladinih organizacija koje učestvuju u evropskim programima, kao I informacija o zemljama koje čine Evropsku uniju. Pokretač akcije je Centar lokalne demokratije uz podršku lokalne samouprave.

Nakon što su predstavnici grada Subotica i Centra lokalne demokratije simbolično obojili zvezde u bojama Evropske unije, u Subotici je otvorena manifestacija “Subotica – srce evrope”. Na pripremljenim štandovima građani su se o evropskim vrednostima informisali putem mnogobrojnih promotivnih brošura, proveravali su svoje znanje o Evropskoj uniji putem kviza, ostavljali svoje želje i zapažanja na “Drvu Evrope”.

Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradskom upravom Subotice obeležava na trgu ovaj dan poslednjih sedam godina. Cilj ove manifestacije je približavanje građanima kulturne baštine Evropskih zemalja. Obeležavanje Dana Evrope podržano je promotivnim materijalima od strane ambasada nekoliko zemalja, kao i konzulata Mađarske i Hrvatske u Subotici.

Svake godine počev od 9. maja 1985. godine obeležava se Dan Evrope. Ustanovljen je kao dan sećanja na Šumanovu deklaraciju, kojom je pre 61 godinu počeo proces evropskih integracija. Na taj dan skoro svi veći gradovi Evrope organizuju brojne manifestacije u znak podrške ideji Evropskih integracija.

dan evrope u Subotici
photo: Igor Marinović

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4361
Povezane teme

Saša Vučinić

dan evrope

subotica srce evrope

centar lokalne demokratije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.