Komentara: 0
Pregleda: 1954

Dačić, Pastor i Egereši - sastanak na temu bezbednosti

30.03.2012. u 19:00h
Izvor: RTV Yueco
Dačić, Pastor i Egereši - sastanak na temu bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče sa potpredsednikom Vlade Vojvodine Ištvanom Pastorom i predsednikom Skupštine AP Vojvodine Šandorom Egerešijem o bezbednosnim prilikama u Pokrajini i rezultatima rada Ministarstva unutrašnjih poslova na ovom području, saopšteno je iz Vlade Vojvodine.

Jedna od tema ovog sastanka bilo je organizovanje tzv. civilnih straža na području nekoliko naselja u opštinama Bečej, Subotica i Kanjiža, kao vidu samoorganizovanja građana na zaštiti imovine tamošnjih stanovnika. Zajednički je ocenjeno da formiranje civilnih straža, na sreću, nije poprimilo masovnije razmere.

Na sastanku je ponovo potvrđena neophodnost sprovođenja inicijative za izmenu i pooštravanje zakonskih odredbi, u smislu smanjenja vrednosne granice, sa sadašnjih 15.000 hiljada dinara na tri hiljade dinara, kako bi i ovakva krivična dela (sitne krađe) bila gonjena po službenoj dužnosti. Na sastanku je zaključeno da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u stalnom kontaktu sa pokrajinskim i lokalnim organima vlasti, preduzeli niz mera kako bi rešavanje problema u pomenutim naseljima ostalo u okvirima za to nadležnih institucija i tako učvrstili poverenje građana u spremnost i sposobnost države da očuva njihovu ličnu i imovinsku bezbednost, te da će ovakve aktivnosti nastaviti da se sprovode i ubuduće.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1954
Povezane teme

civilna straža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.