• Pregleda: 1175

Crveni krst obezbedio dodatne pakete prehrambenih proizvoda i higijenskih sredstava za socijalno ugrožene sugrađane

Crveni krst obezbedio dodatne pakete prehrambenih proizvoda i higijenskih sredstava za socijalno ugrožene sugrađane

Pet stotina sugrađana dobiće pakete hrane i higijene. Naime, na zahtev Crvenog krsta Vojvodine, koji je analizom stanja na terenu utvrdio da postoji potreba za ovim vidom pomoći, Centar za socijalni rad i mesne zajednice napravile su spiskove onih Subotičana koji imaju pravo na ove pakete.

Na osnovu toga, iz Direkcije za robne rezerve Vojvodine u Crveni krst Subotice dopremljeno je pet stotina paketa hrane koji sadrže osnovne životne namirnice i isto toliko higijenskih paketa.

Podela ovih paketa počela je u ponedeljak prostorijama Crvenog krsta.

- Svaki radni dan, od 7 do 12 časova, sugrađani mogu da dođu po paket. Poslali smo im poziv, a ako nisu dobili poziv, mesna zajednica ih je uputila da dođu, dostavili su nam spiskove na kojima se oni nalaze i uz prikaz lične karte oni će dobiti svoj paket. Spisove prave Centar za socijalni rad i mesne zajednice koje su na terenu i znaju kome je pomoć najpotrebnija - rekao je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Bez imena Odgovori
Ovako bi trebalo da se daje mnogo vise ali samo onima koji to zasluzuju. Znaci ljudima koji su privremeno ostali bez posla, licima sprecenim za rad iz određenih razloga. Isto da funkcionise kao u dezavama EU. Na žalost Srbija to neradi tako i ovu pomoc deli nezaslužnim ljudima, takve bi trebalo oterati da rade!!!!
da Vas pitam Odgovori
Centre za "socijalni rad"-stižu li vama dopisi sa terena? Ažurirate li Vi nekada spiskove i da li UOPŠTE obilazite teren??? pojedinci bukvalno nemaju šta jesti dok pakete dobijaju čak i neki zaposleni. Obavešteni ste o svemu ali nevidim razlog zašđto postupate ovako..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.