Komentara: 1
Pregleda: 1773
Foto

Crveni krst darovao bebe rođene 8. maja

09.05.2022. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst darovao bebe rođene 8. maja

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, predstavnici subotičke gradske organizacije posetili su danas Odeljenje neonatologije Opšte bolnice i bebama rođenim 8. maja, na Svetski dan Crvenog krsta, i njihovim majkama uručili prigodne poklone.

- Kao i svake godine dolazimo  u bolnicu da bi sa radošću pozdravili bebe rođene na Svetski dan Crvenog krsta, koji se obeležava na dan rođenja osnivača Crvenog krsta Anri Dinana. Ove godine su to tri bebe, dva dečeka i jedna devojčica koji su dobili simbolične, ali poklone od srca i nadamo se da će im se dopasni. Za razliku od ranije, tu su radosnica i članska karta Crvenog krsta Subotica, kao i kompletić higijene za bebe, ogradica za krevetac, benkice i čarapice – kaže dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretara Crvenog krsta Subotica. – Bebama želimo dug i srećan život i da budu po orijentaciji humanisti, jer je samo tako vredno živeti.

Crveni krst darovao bebe rođene 8. maja

U Odeljenju neonatologije uvek rado dočekuju goste i poklone za najmlađe.

- Kao i svih ovih godina mi smo radosni kada nam u goste dolaze prijatelji, koji nam od srca donose poklone za novorođene bebe. Ovo nije jedini dan kad aoni donose poklone, ne samo Odeljenju neonatologije, nego i Dečjem odeljenju i mi im se od srca zahvaljujemo – poručuje dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije. – Bebe su dobro, želimo im sreću, zdravlje i uspeh.

Crveni krst darovao bebe rođene 8. maja

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta predstavnici subotičke organizacije juče su položili venac na bistu Anri Dinanu, a narednih nedelju dana obeležavaće se Nedelja Crvenog ksta.

- Tokom Nedelje Crvenog krsta sve organizacije imaju pojačane aktivnosi i ukazuju na značaj postojanja naše organizacije radi same zajednice. Ove godine je obeležavamo pod sloganom „Zajedno činimo svet humanijim“ i povezao bih ga sa prošlogodišnjim sloganom kada smo se borili sa pandemijom „Nezaustavljivi“. Ta dva slogana možemo povezati budući da još uvek Svetska zdravstvena organizacihe nije proglasila da je pandemia prestala. Tako da nezaustavljivo želimo da svet učinimo humanijim – ističe Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica. - Kampanja ima za cilj da poveže ljude kroz njihova humana dela i da podseti naše sugrađane da svojim najmanjim gestom i dobrom voljom mogu učiniti svet boljim mestom za život.

Crveni krst darovao bebe rođene 8. maja

Danas je organizovano i dobrovoljno davanje krvi u VIsokoj tehničkoj školi, u Visokoj školi strukovnih studija radionica iz difuzije, gde će biti ekipa prve pomoći koja će promovisati program, dok će tokom nedelje u mnogim školama biti održane radionice. U sredu je Nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi, te će u Srednjoj medicinskoj školi biti velika akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Volonteri i aktivisti Crvenog krsta gostovaće u Kragujevcu i Novom Sadu, a revijalno će učestvovati u takmičenju u pružanju prve pomoći.

Izvor: Subotica.com
Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj Crveni krst Subotica daruje bebe rođene na 8. maj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1773
Povezane teme

odeljenje neonatologije

crveni krst subotica

dr siniša trajković

dr lidija segedinčev

neonatologija

branka milisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.