Komentara: 16
Pregleda: 3897

Crnogorci žele Nacionalni savet

11.05.2013. u 19:01h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je danas održan sastanak Upravnog odbora Saveza Udruženja Crnogoraca Srbije. Domaćin skupa, u prostorijama koje treba da budu svečano otvorene 01. juna, bilo je Udruženje Crnogoraca u Subotici, a glavna tema razgovora bila je formiranje Nacionalnog saveta kroz učešće na izvorima za ove savete koji se očekuju u junu naredne godine.
Crnogorci žele Nacionalni savet

Crnogorci su jedna od retkih manjinskih nacija koja u Srbiji nema formiran nacionalni savet. Iz tog razloga formiran je Savez udruženja Crnogoraca u Srbiji, koji treba da poveže udruženja Crnogoraca iz mnogih gradova Srbije i omogući zajednički nastup u rešavanju problema nedostatka saveta. U Savezu smatraju da se ovaj problem može rešiti kroz institucije, a s tim u vezi počeli su i prikupljanje potpisa za učešće na izborima koji se očekuju u junu naredne godine.

Domaćin sastanka bilo je Udruženje Crnogoraca u Subotici, koje postoji od prošle godine. Kao jedan od svojih najvećih dosadašnjih uspeha, u udruženju navode bratiljenje Berana i Subotice.

Udruženje je uspelo uz podršku lokalne samouprave da obezbedi prostorije kojima će se nalaziti sedište udruženja i obavljati aktivnosti. Udruženje očekuje da će prostorije biti svečano otvorene u junu ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3897
Povezane teme

savez udruzenja crnogoraca

nacionalni savet crnogoraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.