Komentara: 5
Pregleda: 12509

Continental fabrika u Subotici - Press

29.06.2011. u 18:00h
Izvor: RTV City
Continental fabrika u Subotici - Press

Gradonačelnik Saša Vučinić i direktor JP „Privredno tehnološki parkovi“ Branko Guslov najavili su danas na konferenciji za medije investiciju nemačke firme „Contitech“ koja posluje u okviru kompanije „Continental“ kojom bi u Subotici do kraja ove godine počela izgradnja nove fabrike koja bi se bavila proizvodnjom delova za automobile.

Pregovori o ovoj investiciji vode se od prošle godine u sklopu čega je potpisan i memorandum između učesnika a sada se ulazi u završnu fazu izradom i prezentacijom Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade. Nakon davanja Elaborata na javni uvid on će biti upućen Skupštini grada a zatim i republičkoj Vladi nakon čega će uslediti potpisivanje ugovora. Gradnja fabrike koja će poslovati u režimu slobodne zone je planirana za oktobar a značaj za grad pored otvaranja novih radnih mesta ogleda se u prisustvu renomirane svetske kompanije koja može širiti svoj kapacitet kao i uvođenje visokih tehnologija.

Continental fabrika u Subotici - Saša Vučinić, Branko Guslov

Branko Guslov, kao jedan od izrađivača Elaborata, iznoseći više detalja o samom Elaboratu naveo je da se radi tek o drugom projektu ovog tipa u Srbiji kao i da JP „Privredno tehnološki parkovi“ sada moraju obezbediti uslove investitoru da što pre počne sa gradnjom dodavši da je većina infrastrukturnih kapaciteta na visokom nivou.

Detaljnije pogledajte u video prilogu koji se nalazi u nastavku, a prvo zvanično saopštenje o izgradnji proizvodnog pogona Contitech - Continental u Subotici, pročitajte: Nova fabrika u Subotici - Continental


Continental fabrika u Subotici - Contitech
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 12509
Povezane teme

Saša Vučinić

investicije u Suboticu

nova radna mesta u Subotici

zapošljavanje u Subotici

Grad Subotica

Investiranje u Suboticu

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

fabrika Subotica

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.