• Pregleda: 2049

Članovi HKU Lado iz Australije obišli Suboticu

Članovi HKU Lado iz Australije obišli Suboticu

U Subotici su boravili članovi hrvatskog kulturno-umetničkog društva "Lado" iz Australije, gde su se upoznali sa položajem i aktivnostima Hrvatske zajednice u Srbiji. Osim obilaska znamenitosti Subotice i hrvatskih institucija u gradu, održan je i zajednički tamburaški koncert. Saradnja Hrvata van matice, po oceni predstavnika Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji je veoma bitna pošto gotovo isti broj Hrvata živi i u Hrvatskoj i u dijaspori.

Preko 40 australijskih Hrvata posetilo je Suboticu, odnosno Hrvatsku zajednicu u našem gradu, u sklopu posete matici Hrvatskoj. Nakon posete Osijeku izrazili su želju da dođu i u Suboticu kako bi razmenili iskustva sa svojim sunarodnicima koji žive u Srbiji, pre svega u oblasti kulture. Stoga je upriličen i zajednički tamburaški koncert u Gradskoj kući.

Članovi hrvatskog kulturno-umetničkog društva "Lado" iz Australije posetili su Franjevačku crkvu, Gradsku kuću, Bunarić, DSHV, HNV, Katedralu i Vinski dvor. Saradnja Hrvata van matice, po oceni predstavnika Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji je veoma bitna pošto gotovo isti broj Hrvata živi i u Hrvatskoj i u dijaspori.

Sledeći korak u saradnji hrvatskog kulturno-umetničkog društva "Lado" iz Australije i Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji jeste uzvratna poseta. Kako kažu predstavnici australijskih Hrvata - njihova vrata su otvorena.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.