Komentara: 0
Pregleda: 2148

Čitam i skitam

01.04.2009. u 17:58h
Izvor: RTV Yueco
Čitam i skitam

Danas počinje kviz "Čitam i skitam" namenjen deci u Osnovnim školama u Gradskoj biblioteci. Školarci će biti u prilici da se popune upitnik za kviz sve do 20-tog maja,a najuspešnije će nagraditi brojnim nagradama. Cilj nadmetanja je da se knjiga približi deci i da steknu naviku posećivanja biblioteke.

Akcija je namenjena za osnovnoškolce ali od septembra zaposleni u biblioteci planiraju da ovakvim akcijama da animiraju i srednjoškolce. Na ovaj način deca su u prilici da osete čari pisanih reči kao i da nauče nešto novo.

Učenici koji žele da učestvuju u kvizu mogu to da učine tako što će uzeti overeni upitnik u Gradskoj biblioteci. Na njoj se nalazi i literatura koju je neophodno pročitati a pravo na učešće imaju svi koji su učlanjeni. Upitnici će biti prilagođeni uzrastu i podeljeni će biti u četiri grupe. Prva grupa će biti prvi i drugi razred,druga treći i četvrti,treća peti i šesti razredi a četvrta sedmi i osmi. Kviz će se sastojati od pet pitanja. Prvo pitanje će se odnositi na zavičajnu literaturu,drugo na poeziju,da bi odgovorili na treće pitanje biće potrebno da pročitaju nekoliko proza,dramskih dela,pripovetki ili bajke. Dok će poslednja piatnja biti vezana za astronomiju,što je i glavna tema ovogodišnjeg kviza.

Prošle godine u kvizu učestvovalo 460 učenika,a ove godine se nadaju da će zainteresovanost biti veća. Tada je 30 najboljih učenika osvojilo prvu nagradu,putovanje po Srbiji. Ove godine će se,takođe, deliti nagrade a glavna nagrada će biti putovanje verovatno u Planetarijume u našoj zemlji.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2148
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.