Komentara: 0
Pregleda: 1550

Ciklus savremenog srpskog filma u bioskopu Abazija

23.09.2019. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Ciklus "Prvih 20 godina" posvećen je savremenom srpskom umetničkom filmu, kroz projekcije i razgovore sa autorima i filmskim ekipama koji su obeležili period od 2000. godine pa do danas. Prva projekcija je zakazana za utorak, 24. septembar, s početkom u 18 časova.
Ciklus savremenog srpskog filma u bioskopu Abazija

U bioskopu Abazija na Paliću, u okviru ciklusa "Prvih 20 godina", u utorak će na programu biti film "Ti imaš moć" reditelja Ivana Salatića, koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Veneciji u okviru selekcije "Nedelja kritike". Projekcija će početi u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Film je osvojio nagradu "Aleksandar Saša Petrović" za najbolji film na Festivalu autorskog filma u Beogradu, "Zlatnu mimozu" za režiju na festivalu u Herceg Novom, te mnoštvo nagrada na festivalima širom sveta. Reditelj Salatić je ovih dana i laureat nagrade "Mirko Kovač" za najbolji filmski scenario u protekloj godini.

U okviru prvog dela ciklusa, koji će se održavati do kraja 2019. godine, prikazaće se i filmovi "Teret" Ognjena Glavonića, "Uspavanka za gospođu J." Bojana Vuletića, "Ničije dete" Vuka Ršumovića, "Klip" Maje Miloš, "Beli, beli svet" Olega Novkovića, kao i kratki filmovi Stefana Ivančića, Maše Šarović, Marka Grbe Singha, Milice Tomović i drugih domaćih nagrađivanih autora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1550

Povezano dešavanje

Povezane teme

bioskopska projekcija

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.