• Pregleda: 711

Ciklus savremenog srpskog filma u bioskopu Abazija

Ciklus "Prvih 20 godina" posvećen je savremenom srpskom umetničkom filmu, kroz projekcije i razgovore sa autorima i filmskim ekipama koji su obeležili period od 2000. godine pa do danas. Prva projekcija je zakazana za utorak, 24. septembar, s početkom u 18 časova.
Ciklus savremenog srpskog filma u bioskopu Abazija

U bioskopu Abazija na Paliću, u okviru ciklusa "Prvih 20 godina", u utorak će na programu biti film "Ti imaš moć" reditelja Ivana Salatića, koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Veneciji u okviru selekcije "Nedelja kritike". Projekcija će početi u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Film je osvojio nagradu "Aleksandar Saša Petrović" za najbolji film na Festivalu autorskog filma u Beogradu, "Zlatnu mimozu" za režiju na festivalu u Herceg Novom, te mnoštvo nagrada na festivalima širom sveta. Reditelj Salatić je ovih dana i laureat nagrade "Mirko Kovač" za najbolji filmski scenario u protekloj godini.

U okviru prvog dela ciklusa, koji će se održavati do kraja 2019. godine, prikazaće se i filmovi "Teret" Ognjena Glavonića, "Uspavanka za gospođu J." Bojana Vuletića, "Ničije dete" Vuka Ršumovića, "Klip" Maje Miloš, "Beli, beli svet" Olega Novkovića, kao i kratki filmovi Stefana Ivančića, Maše Šarović, Marka Grbe Singha, Milice Tomović i drugih domaćih nagrađivanih autora.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.