Komentara: 2
Pregleda: 5401

Četvrta Butkicijada na Paliću

29.03.2012. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Četvrta Butkicijada na Paliću

Na Paliću je svečano otvorena 4. Butkicijada, koja ima za cilj da promoviše, pre svega proizvode od svinja mangulica, kao i proizvode malih proizvođača. Butkicijada je manifestacija koja se organizuje početkom proleća, na kojoj se mogu naći svi potrebni proizvodi za predstojeći uskrs, a osim toga, ovo je prva manifestacija u godini, zbog koje Palić poseti nekoliko hiljada ljudi za nekoliko dana. Organizator manifestacije je Udruženje uzgajivača svinja vrste mangulice Vojvodine.

Proizvođači uglavnom mesnih proizvoda došli su sa teritorije čitave Vojvodine. Svako za svoje proizvode kaže da su rađeni po posebnom receptu i da zbog toga imaju specifičan ukus. Probali smo većinu proizvoda i stvarno......teško je naći zamerku. Proizvođači koji nisu prvi put na butkicijadi kažu da je ova manifestacija za njih od velike korsiti.

Osim mesnih proizvođača, na butkicijadi su predstavljeni proizvođači sireva, vina, rakija, slatkiša, meda, kao i unikatnih rukotvorina.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu Ištvana Pastora, Butkicijada je važna manifestacija za Palić jer privlači veliki broj ljudi, a osim toga bitna je zbog malih proizvođača koji ovde imaju mogućnost za direktnu prodaju.

S obzirom na to da se bliže uskršnji praznici Velika terasa na Paliću pravo je mesto koje možete da posetite do 1. aprila i da se opskrbite proizvodima koji će se za pomenuti praznik naći na vašoj trpezi. I ne zaboravite, pre nego što se odlučite za kupovinu, obavezno posetite svakog proizvođača i tek nakon degustacije proizvoda, odlučite se za pravi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5401
Povezane teme

butkicijada

palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.