Komentara: 37
Pregleda: 25145

Četvoro preminulo od teške upale pluća

10.03.2015. u 17:58h
Izvor: RTS
Dve osobe, od kojih je kod jedne  laboratorijski utvrđeno prisustvo virusa H1N1, nalaze se na intenzivnom lečenju u subotičkoj bolnici, potvrdio je za RTS dr Bojan Bagi, načelnik Odeljenja za reanimaciju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice u Subotici.
Četvoro preminulo od teške upale pluća

Jedan četrdesetogodišnji muškarac iz Subotice primljen je pre nedelju dana u subotičku bolnicu sa teškom upalom pluća i još je priključen na respirator, iako mu je stanje stabilno.

Pedesettrogodišnja Subotičanka takođe je primljena na intenzivno lečenje na Odeljenje za reanimaciju zbog teškog zdravstvenog stanja. Sumnja se na virus gripa, a  trenutno nije životno ugrožena.

U protekle dve nedelje u subotičkoj bolnici registrovana su četiri smrtna slučaja uzrokovana teškom upalom pluća izazvanom, kako se sumnja, virusom gripa. Za jednog od preminulih danas je potvrđeno je prisustvo virusa H1N1.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 37
Pregleda: 25145
Povezane teme

bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.