• Pregleda: 12064

Četvorica uhapšenih u akciji suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije

U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno u vezi sa zloupotrebom službenih položaja u državnim organima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 38 osoba, među kojima su i funkcioneri i odgovorna lica firmi sa teritorije Subotice i šire okoline.
Četvorica uhapšenih u akciji suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su četvoricu osumnjičenih za zloupotrebu položaja odgovornog lica i zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeno je odgovorno lice preduzeća "Selekt Fruit" D.M. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sumnja se da je D.M. od decembra 2016. do februara 2017. godine, na osnovu falsifikovanih otkupnih listova, podigao sa računa svog privrednog društva oko 14 miliona dinara, za koliko je ostvario protivpravnu imovinsku korist. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

U istoj akciji, uhapšeni su i bivši funkcioner opštine Bačka Topola B.A. (1964), odgovorno lice građevinskog preduzeća ''Kovačević'' doo R.K. (1963) i izvođač radova N.V. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da su Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodina oštetili za više od 40 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su od 2008. do 2012. godine, potpisivali i svojim pečatima overavali dokumenta – privremene situacije sa neistinitim sadržajem, u kojima je navedeno da je, od strane izvođača radova građevisnkog preduzeća ''Kovačević'', ugrađen materijal i izvedeni radovi na rekonstrukciji Doma učenika Bačka Topola, koji u stvarnosti nisu izvedeni. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, osim na teritoriji Subotice, sprovedene su i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Smederevu, Požarevcu, Jagodini, Zaječaru, Čačku, Užicama, Pirotu, Nišu i Novom Pazaru.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

28
Realan Odgovori
Zar još ima domaćih privatnih preduzeća koja rade? Zar još nisu sva uništena? Otišao sam, nakon što su moje urnisali, pa ne znam dokle je doguralo uništenje. Pardon, prosperitet.
Goran
Ne znaš ti ama baš ništa. Pazi urnisali njegove pa otišao. Ja bih rekao da ste zbrisali zbog obaveza i dugova.
Realan
@GORAN

Volim "pametne", prepoznajem ih po "obrazovanju" i "kulturi". I obavezno su sa nepoznatim na ti. Ja alavim komunjarskim neradnicima više ništa ne plaćam, ni dijaspora im više ništa ne da, pa nek jedu 'ladna go*na. Sve sam go neradnik "genijalac", nit znaju išta, nit rade išta sem što parazitiraju i tove se od jagnjetine. Jagnjeća brigada kamenorezaca, keramičara, šofera, vulkanizera... lažnih doktora, magistara, mastera... Vidim da se uklapate u njihov milje, i po obrazovanju i po ponašanju. Čestitam. Obrišite bradu od janjetine, Zmaju od nekog Šipova.
Goran
@Realan
Mislim da bi odista voleo da imaš škole koliko i ja. Drugo što tebi smetaju"zmajevi od Šipova"(znamo mi da je to posprdan naziv za sve prekodrinske Srbe). Da te nisu vaspitali ujaci? Čitajući tvoj odgovor stičem utisak da sam pogodio u centar kada sam govorio o razlozima tvog odlaska iz Srbije. Što se odmah ljutiš kada ti se saspe istina u lice. A to što ti se obraćam sa TI je namerno kako bih ti pokazao koliko delim sa tobom tvoj siatem vrednosti. Sa Vi se obraćam samo onima koji zavređuju poštovanje i koji su korektni u svojim komentarima bez obzira kakvi im stavovi bili. Ja ne mogu ceniti onoga ko druge vređa, omalovažava ad hoc, ne znajući o njima ništa
Vesko Odgovori
Podrzavam ovu akciju, samo pitam kad ce te naceti kriminal u vođenju stecaja, za poslednjih deset godina.
Goran
Vesko ja mislim da je tom ko vas interesuje napisana prijava. Za dalje pitajte zužioca i sud.
AlwaysUltra
Vesko

Vi pišete kao da još niste letovali na Kukovo !!
AlwaysUltra
Goran

Šta da ih pitam(o) kada je odavno sve najjasnije ??
Realan
@GORAN

I u ovom postu ste ispali "genijalni". Pojma nemate o pravosuđu u Srbiji. Upoznao sam ih dobro, od Prekršajnih sve do Ustavnog suda. Na kraju pobegoh od svega kao i mnogi drugi. A Vi čekajte pravdu i vređajte, ponižavajte, gazite napamet sve one koji vrede. Dok ne odu svi a Vama ostanu go*na sa lažnim diplomama i bez ikakvog znanja. Krenimo npr. od Prvog čoveka grada, "doktora ekonomskih nauka". Samo napred, tj. nazad!
jozo bubnjar
"ekonomskih nauka" - ahahahaha.... koje vredjanje i ponizavanje same nauke, strasno.
Petar Lakovic Odgovori
Браво за Subotica com, коначно опширнији извештај са више података у законском оквиру,наравно. Само да додам,овај Д.М. је као одговорно лице сачињавао фиктивну документацију за откуп јабука на основу којих је подизао готовину. С обзиром на године онда је одговорно лице у правном лицу,велика је вероватноћа,не тврдим, да је он добијао лову да се на њега отвори фирма а главницу је узимао прави газда. Колико ће се доказати да се може осудити,е то је већ у домену Dosijea X
Realan
Lupate! Samo u nakaradnoj Srbiji postoji kažnjivo delo kojim je vlasnik preduzeća pokrao sam sebe. Terete ga da je podigao sa računa SVOG privrednog društva koje je SAM osnovao i SAM u njega SVOJ kapital ulagao, oko 14 miliona dinara koje je SAM i to SVOJIM radom stekao. Biser je "za koliko je ostvario protivpravnu imovinsku korist". Uzeo svoje i povredio propise! Je*em te, Srbijo! Imaš sistem u kom vlasnik firme može da stekne, ali ne sme stečeno da podigne i troši. To potroše država i mafija kroz bezbroj besmislenih nameta, izmišljenih dugova, velikih kamata, kamata na kamatu, kazni za nepostojeće povrede propisa, privatne izvršitelje, banke... U Srbiji se živi od nerada i krađe od onih koji rade. Od rada se propada. To je Sistem. Večan. Doktori, magistri, masteri... "Intelektualci, nabijem vas!" - Zoran Radmilović, "Majstori, majstori".
goran
@realan
Pa sada ste priznali da ste POBEGLI od krivične odgovornosti. Što se tiče dela za koje se teretite nigde u svetu nije dozvoljeno podizanje novca sa računa sopstvene firme a da se na iznos podignutog novca ne plate posebne dažbine što vi očigledno niste učunili i time ste oštetili državni budžet i za taj iznos ostvarili protivpravnu imovinsku korist. Rekoh vam ja da ste krenuli sa uvredama prema meni jer sam vas pročitao kao otvorenu knjigu. Eto sada iz inostranstva sa 14.000.000 u džepu pokušavate nama da delite lekcije. Ajde pokušajte to isto da utadite u zemlji u koju ste pobegli, e neće moći. Tamo ćete uredno platiti svoje obaveze i biti manji od makovog zrna.
AlwaysUltra Odgovori
To dobar šerif hapsi lošeg šerifa ??
Ta je predstava usavršena još u doba gazimestanske vlasti i znamo kako redovno završava...
Pera Odgovori
Ti si Lakovicu neki gradski komentator!?
punisher Odgovori
svugde se hapsi samo u Beogradu ne!
Cudno zar ne?
Pfff
Eh čekao sam dali će neko da primeti
Madafaka Odgovori
I dalje sitno. Imate vi i ove krupnije samo čekate da ne plate kiriju.
Srbin Odgovori
Poštovana gospodo,iz niza komentara se može zaključiti da su malte ne svi koji imaju bilo kakvu školu ili fakultet,to uradili kupovinom diploma,što je ite kako opasna tvrdnja.Zašto ovo pišem,samo iz razloga,što u Subotici postoje ite kako renomirani državni fakulteti,naravno i privatni,pa ispada da se diplome kupuju kao hleb u radnji,što svakao nije istina,a to dokazuju mnoga svetska priznanja,tim državnim fakultetima.Nije moralno,niti korektno od bilo koga davati paušalne ocene,ako neko zna nekoga da je kupio diplomu,bilo koje ustanove,zašto to ne prijavi,jer samo na taj način,može da se postigne nekakav rezultat,da bih se to prekinulo,te da bih osobe sa završenim redovnim fakultetom,mogle doći do izražaja,sve drugo su priče bez pokrića.
AlwaysUltra
Kome da prijavi ?? Prodavcima istih ??
Zar nije nekakva komisija u BG ocenjivala doktorat Siniše Malog , za koji i neuka osoba vidi da je ortodoksni plagum , pa nije smela da ne zaključi da u Srbiji može postojati više identičnih ''originala'' ... ??
Realan
@SRBIN

Niste krivi što ne znate, istine se kriju. Lažnog intelektualca prepoznaćete po neznanju, a bogami i po kombinaciji bahatost-glupost. [*...*]. U Srbiji je sve na prodaju, ali baš sve. Zato skoro više ničega nema. Sem karikatura na vlasti.
Srbin
@ALWAJSULTRA-REALAN
Pa tako se gospodo izjasnite,da pišete političke komentare,a ne iz perspektive realnosti i korektnosti!Poštovana gospodo,korektnosti radi,eksplozija koje kakvih dr-mr,ing,pocela je posle 5.10.2000 god,pa skoro svaki malo veći grad ili varošica je otvarala nekakav sega-mega-vega fakultet ili višu školu.Šta je bio glavni pred uslov da bih mogao da se zaposliš,da budeš faca,pa članska karta neke od stranaka DOS-a,a posebno je tu prednjačila DS,zar ne?Gospodo draga,sve ovo je relikt komunizma,ništa se nije promenilo,ista meta isto rastojanje,samo se menjaju glavne face,a glumci ostaju isti,budimo realni i otvoreno recimo istinu,ma kakva da je!Od komunizma do danas,ako si bio uz "vatru"ogrejat ćeš se,i što si dalje od nje,sve ti je hladnije,nažalost,ali je tako,i bilo i biće,ma ko da je na vlasti!
AlwaysUltra
Srbin

Oprostite ako sam (samo)neobavešten pa vas molim da mi javite šta je to u mojem prethodnom komentaru nerealno i nekorektno.
Ne mogu da živim u laži pa istinu od vas tražim !!

Zahvaljujem
Pfff Odgovori
beograd, beograd, beograd, beograd, beograd.......
tarabic Odgovori
sam od sebe krao .....
goran
Ne od sebe nego od države jer za podizanje svog (što mu niko ne spori) novca mora da se obračuna porez. Niko mu ne brani da ga podigne ali se zna pod kojim uslovima
pijandura Odgovori
danas vozi se bmw, sutra čeka te cz
jozo bubnjar Odgovori
A kako nije uhapsen nadzorni organ, kako niko iz Fonda za kapitalna ulaganja nije niko uhapsen??!! Mislim, covek nafrljao sve i svasta u situacijama i racunima, ali je neko (nadzor + neko iz fonda) to morao overiti i platiti (opet dat nalog nekoga iz fonda). Mada, kada bi se krenulo u takvu pricu, "padali" bi i lokalni, ali i neki od pokrajinskih, politicara mastera akademika itd itd.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.