Komentara: 0
Pregleda: 2029

Četiri subotička festivala dobila EFFE obeležje za 2017. i 2018. godinu

30.05.2017. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
Internacionalni žiri Asocijacije evropskih festivala dodelio je EFFE obeležje za 30 festivala iz Srbije, među kojima je i četiri festivala iz Subotice.
Četiri subotička festivala dobila EFFE obeležje za 2017. i 2018. godinu

EFFE (Europe for festivals – festivals for Europe) je portal pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala, namenjen građanima i stručnoj javnosti koji žele da otkriju evropske festivale i učestvuju na njima. Najvažnija tri kriterijuma za dobijanje EFFE obeležja su umetnička predanost, angažovanost u zajednici i međunarodna i globalna perspektiva festivala.

Internacinalni žiri Asocijacije evropskih festivala objavio je 4. maja koje su manifestacije dobile EFFE obeležje za ovu i narednu godinu. Radi se o 715 festivala iz 39 zemalja, od čega je 30 manifestacija iz Srbije ponelo EFFE obeležje za 2017. i 2018. godinu.

Među 30 manifestacija iz Srbije, nalaze se i četiri festivala iz Subotice, a to su: Festival evropskog filma na Paliću, Međunarodni festival pozorišta za decu, Summer3p festival Palić i Electe Subotica.

EFFE obeležje značajno je za umrežavanje festivala i izgradnju zajedničke baze u budućnosti, a za naš grad to je znak da i dalje slovimo kao grad festivala, jer pored ova četiri, Subotica ima još veliki broj manifestacija značajnih kako po umetničkoj vrednosti, tako i po posvećenosti zajednici, kao što su: Desire, Interetno festival, Dužijanca, Jazzire, Etnofest, Ground level fest, Jazzik, Omladina, Festival mlade rakije, Berbanski dani, Zavičajni dani i drugi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2029

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

summer3p festival na paliću

međunarodni festival pozorišta za decu

effe obeležje

electe subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.