Komentara: 0
Pregleda: 10846

Čestitke povodom Vaskrsa

13.04.2012. u 02:11h
Izvor: Radio Subotica
Ove nedelje se obeležava Vaskrs po Julijanskom kalendaru. Vaskrs je najveći i najvažniji hrišćanski praznik koji slavi život i Hristovo uskrsnuće. Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki četvrtak, kada je Isus osuđen i Veliki petak kada je pogubljen, dok se u nedelju slavi povratak u novi život i njegovo uskrsnuće.
Čestitke povodom Vaskrsa

Poruke mira i ljubavi povodom ovog verskog praznika uputili su prezviter Dragan Stokin, treći paroh subotički i starešina hrama Svetog vaznesenja Gospodnjeg, i biskup subotički doktor Ivan Penzeš.

Gradonačelnik Saša Vučinić sveštenstvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti želi da praznični dani budu prepuni mira, blagostanja i međusobne ljubavi; da u našem gradu radost vaskrsnuća donese puno međusobne tolerancije, razumevanja i podrške. Hristovo vaskrsenje jeste praznik koji donosi veru u dobro, u večnost dobrote i veru u jedno bolje sutra, u koje se svi nadamo. Svima koji slave, gradonačelnik je čestitao dan vaskrsenja uz radosni pozdrav Hristos voskrese.

Predsednik Skupštine grada Slavko Parać svim sugrađankama i sugrađanima čestita najvažniji i najveći hrišćanski praznik uz iskrene želje da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj atmosferi i slozi, poštujući tradicije i hrišćanske vrednosti. On je poželeo da Vaskrs donese svako dobro u sve domove, a ljubav, nadu i toleranciju u naš grad.

Povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uputio je čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, episkopima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i svim vernicima koji ga proslavljaju po Julijanskom kalendaru. Pajtić je u čestitki Pajtić poželeo da dani u kojima slavimo Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista Spasitelja proteknu radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju prema bližnjima.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši čestitao je Vaskrs sveštenstvu, vernicima i verskim zajednicama koji praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru. "Ovaj veliki praznik pravo je vreme da se podsetimo istinskih vrednosti koje moramo negovati, zbog nas samih, zbog drugih i zbog bolje budućnosti. Uskrs je simbol vere, nade u bolje, sreće, zajedništva i ljubavi. Uskrs je i pravo vreme da donesemo bitne odluke u životu. Da ćemo više brinuti o onima kojima je pomoć potrebna, da ćemo istinski verovati u našu bolju budućnost i učiniti sve da tako i bude, da ćemo svima pružiti ruku prijateljstva, da bi nam se to prijateljstvo i vratilo. Svim građanima Vojvodine koji slave Uskrs po Julijanskom kalendaru želim da ga provedu u blagostanju, sa svojim porodicama, prijateljima, u radosti i međusobnom uvažavanju", poručuje Šandor Egereši.

Vaskršnju čestitku upućuje i Andor Deli, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. "Vaskrsnućem Isusa Hrista iz mrtvih, objavljena je svima nama najveća biblijska tajna. Njegovo vaskrsnuće je, možemo slobodno reći, početak i kraj, jer se ono poistovećuje sa verom u njega: Ja sam uskrsnuće i život, ko veruje u mene, ako i umre – živeće! Vaskrs nam daje snage da istrajemo na Hristovom putu ljubavi, istine i pravde. Svim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima koji Vaskrs slave 15. aprila želim srećne praznične dane, ljubav, mir, zdravlje, ličnu sreću, međusobno uvažavanje i toleranciju. Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse", piše u čestitki Andora Delija.

Čestitke povodom Vaskrsa

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 10846
Povezane teme

Vaskrs

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.