Komentara: 1
Pregleda: 6249

Čestitke povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

03.04.2015. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Vernici koji obeležavaju Uskrs po Gregorijanskom kalendaru u nedelju će proslaviti ovaj najveći hrišćanski praznik, Hristovo uskrsnuće, a tim povodom usledile su čestitke predstavnika grada, katoličke i pravoslavne crkve.
Čestitke povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

Uskrs je najveći je hrišćanski (crkveni) praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život — vaskrsenje. Po hrišćanskom verovanju, to se desilo trećeg dana posle njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedelje posle Velikog petka.

U prazničnoj čestitki gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine Ilija Maravić poželeli su svim Subotičanima koji slave Uskrs da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu u miru i slozi, okruženi porodicom i prijateljima.

- "Neka Uskrs bude praznik preporoda, nade, poverenja i ljubavi, i neka nas njegova poruka podseti na istinu koja u sebi nosi veru u budućnost, i upozori na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja." - stoji u zajedničkoj čestitki gradonačelnika i predsednika skupštine grada.

Prezviter Dragan Stokin uputio čestitiku za Uskrs  i osvrnuo se na sam značaj praznika.

- "Iako smo u periodu posta, kao Crkva, dakle u jednom periodu kada se suzdržavamo i od veselja i od ugodnog života ipak doživljavamo radost naših bližnjih, rimokatolika i svih onih koji će proslaviti vaskrsenje Hirstovo kao oni koji osećaju radost u svojim srcima, a i mi isčekujemo taj trenutak kroz dve nedelje. Neka je Bogom blagoslovljen praznik i Hristova vaskrese, radost donese i nama hrišćanima i svima onima koji umejud a se raduju životu, koji umeju da prepoznaju smisao života, koji umeju da prepoznaju Spasitelja kao izbavitelja iz svega onoga što pritiska i drobi čitavo kosmičko biće" - poručio je prezviter Dragan Stokin.

Čestitiku povodom uskršnjih praznika svim vernicima uputio je biskup Ivan Penzeš.

- "Hrišćanska braćo i sestre, slušajmo i čitajmo evanđeoske izveštaje, pisma koja su nam ostala kao zapis vere prve crkve. Ona svedoće da Isus treba vaskrsnuti od mrtvih. AKo želimo biti iskreni, upravo je ta usmerenost prema večnosti u nas usađena kao duboka čežnja našeg srca i nemirno je srce naše ako zalutamo drugim putem i kao cilj tražimo nešto drugo. Ovim mislima želim svima srećan Uskrs i obilje blagoslova od uskrslog spasitelja" - stoji u čestitki biskupa Penzeša

Redakcija sajta subotica.com želi srećan Uskrs svim sugrađanima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru. Želimo svima da ga proslave u dobrom zdravlju, radosti, blagostanju i u krugu svojih najdražih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 6249
Povezane teme

Uskršnja čestitka

Uskrs

jene maglai

ilija maravić

biskup Ivan Penzeš

dragan stokin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.