Komentara: 6
Pregleda: 11912

Čestitke povodom Božića

24.12.2014. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Hrišćanska crkva i vernici koji vreme računaju prema Gregorijanskom kalendaru, danas slave Badnji dan a sutra Božić. Gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine Ilija Maravić, biskup subotičke Katoličke crkve Ivan Penzeš i paroh druge parohije subotičke Đorđe Dimić uputili su čestitke Subotičanima koji sutra slave praznik Hristovog rođenja.
Čestitke povodom Božića

Svim sugrađanima koji danas slave Badnji dan, a sutra i najradosniji hrišćanski praznik, ekipa sajta subotica.com želi srećan Božić i da ga provedu sa najbližim i najdražim osobama.

Vernicima katoličke veroispovesti Božić je čestitao i prezviter Srpske pravoslavne crkve, Dorđe Dimić.

- "Draga braćo i sestre, puno je noći prošlo od one svete Vitlejemske noći kada je jedan porodica našla svoj mir i svoje mesto u pećini Vitlejemskoj. Tamo se rodio spasitelj naš gospod Isus Hristos. Mi smo svoja srca spremali kao topli dom za njegovo mesto, da se i u nama rodi spas naš. Budimo dobri, budimo pažljivi, budimo nežni prema svojim bližnjima, jer samo tako ćemo moći uguditi onome koji je došao da spase svet, da svakom stvorenju ponudi spasenje i mir. Ako budemo imali vere, nade i ljubavi, ako budemo čistog srca i čiste savesti, tada ćemo se zaista moći nazvati sinovima božjim i moćićemo slobodno sa svim hrišćanskim srcima usliknuti - Slava na visini Bogu, a na zemlji mir među ljudima dobre volje. I zaista, neka celome svetu, danas rastuženom i napaćenom, Bog rođeni podari mir, pdoari radost, podari veselje,d a svako nađe utehu, da svako nađe ljubav, da svako ima boga u svom srcu. Bog vas blagoslovio, srećan vam Božić, srećna vam Nova godina" - poručio je prezviter  Dorđe Dimić.

Čestitke povodom Božića

Povodom praznika svim Subotičanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru, čestitku je uputio subotički biskup Ivan Penzeš.

- "Kršćanska braćo i sestre. Krist je za nas put, istina i život. U njemu nam je Bog po utjelovljenom sinu ostavio putokaz, trag, po kojem ako slijedimo možemo se ravnati, što možemo znati, što trebamo činiti i čemu se možemo nadati. Ovim mislima mislima želim svima čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu"

Predsednik Skupštine grada Subotice Ilija Maravić čestitao praznike.

- "Sugrađanima koji slave Božić želim sreću, mir i blagostanje. Čestitam Badnji dan. Svim Sugrađanima želim srećnu i uspešnu 2015. godinu. Na kraju ove 2014. godine zahvaljujem se svima koji su dali doprinos da život svih Subotičana bude bolji i uspešniji. Nazdravimo novoj godini u želji da bude mnogo sreće, zdravlja i veselja." - poželeo je Maravić

 Čestitke povodom Božića

Čestitku povodom Božića  uputio je  i gradonačelnik Subotice, Jene Maglai.

- "Svim sugrađanima želim blagoslovljene božićne praznike i sretnu Novu godinu, da 2015. godinu provedu u miru i blagostanju " - poručio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 11912
Povezane teme

jene maglai

ilija maravić

nova godina

biskup Ivan Penzeš

božić

badnji dan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.