Komentara: 21
Pregleda: 21567

Čedina žena zakupila mlinove Fidelinke

24.10.2011. u 22:49h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Čedina žena zakupila mlinove Fidelinke

Jelena Jovanović, supruga predsednika LDP, direktor je firme „Agroposlovi“ koja je zakupila mlinove „Fidelinke“ u stečaju, u Subotici i Bajmoku. Osnivač tog preduzeća, registrovan decembra prošle godine u Beogradu u Ulici Vladimira Popovića 6, jeste firma „Global agrikalčr“ iz Londona. Čeda Jovanović, predsednik LDP, juče je, preko portparola svoje stranke izjavio „da ne želi da komentariše poslovne aktivnosti svoje supruge“.

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu navode da im je to preduzeće nepoznato, i da sigurno nije među najvećim otkupljivačima žitarica u Srbiji.

Ilona Stojić, predsednica Privrednog suda u Subotici, kaže da je firma „Agroposlovi“ uzela u zakup mlinove i da je 12. oktobra sklopljen ugovor koji podrazumeva da zakupac snosi i troškove koji će nastati tokom važenja ugovora. Ona navodi da je mesečni zakup oko milion i po dinara, kao i da će ugovor važiti do momenta dok Privredni sud ne preispita da li je prihvatljiv korigovani plan reorganizacije koji je sud tražio od preduzeća „Mineko“, koje je bilo vlasnik „Fidelinke“ do uvođenja stečaja.

Stana Salatić, stečajni upravnik „Fidelinka nekretnine“ d.o.o. u stečaju, kaže da su mlin i kompanija „Fidelinka“, koja je takođe u stečaju, zajedno prihvatili ponudu „Agroposlova“ na osnovu oglasa koji je raspisan za zakup. „Oni su se jedini javili na oglas, da budu zakupci mlinova u Bajmoku, Aleksandrovu i Čantaviru, mesnim zajednicama Subotice. Mesečna zakupnina je 15.000 evra za tri mlina, a ugovor je potpisan na određeno vreme do okončanja postupka pred Privrednim sudom. Ako taj sud prihvati plan reorganizacije koji u dopunjenom obliku treba ponovo da dostavi ‘Mineko’, ugovor sa ‘Agroposlovima’ se raskida“, navodi Salatić. Prema njenim rečima ne zna se kada će to biti, jer se „Mineko“ žalio na prvobitnu odluku suda da se njegov plan reorganizacije odbije nakon čega je od te firme traženo da ga dopuni. Salatić kaže i da je sa „Agroposlovima“ napravljen „tvrd“ ugovor o zakupu mlinova, vezano za tražene uslove.

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 21567
Povezane teme

pekara fidelinka

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

fidelinka u zakupu

mineko

ilona stajić

jelena jovanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.