• Pregleda: 7681

Carinskog psa njuh nepogrešivo odveo do krijumčarenih cigareta

Zahvaljujući nepogrešivom njuhu službenog psa, carinici su u saradnji sa policijom 17. jula (sreda), na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2, u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 2.000 paklica cigareta, saopštila je Uprava carina.
Carinskog psa njuh nepogrešivo odveo do krijumčarenih cigareta

Tajni tovar najpre je otkriven oko 1 sat posle ponoći 17. jula, kada je na red za kontrolu na prelazu Horgoš stigao „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka kojim je 55-godišnji bugarski državljanin službeno prevozio putnike iz Bugarske ka Nemačkoj.

U razgovoru sa carinskim službenicima vozač i četvoro putnika, među kojima jedna devojka i trojica muškaraca, rekli su da nemaju ništa da prijave.

Međutim, Nero, carinski pas specijalno obučen za otkrivanje krijumčarenih cigareta, je svojom reakcijom ukazao na to da putnici zapravo sede na skrivenom tovaru.

Reč je o 500 paklica cigareta „marlboro“, „davidov“ i „viktori“ sa bugarskim akciznim markicama, koje su bile sakrivene u unutrašnjosti sedišta.

Istoga dana u večernjim časovima Nero je briljirao još jednom kada je na prelazu Horgoš 2 na red za kontrolu stigla „opel zafira“ somborskih registracija kojim je ka Mađarskoj putovao 63-godišnji Šapčanin.

Tokom pregleda vozila „krzneni carinik“ je njuškom uporno pokazivao na zadnji deo automobilske kabine, zbog čega je bilo jasno da se na tom mestu nalazi krijumčarena roba.

Tokom detaljnog pregleda carinici su u podu automobila, ispod zadnjih sedišta, otkrili duplo dno i šupljinu ispunjenu krijumačarenim cigaretama u kojoj se nalazilo 1.670 paklica „česterfilda“ sa makedonskim akciznim markicama.

S obzirom na to da vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila čije su fabričke šupljine namerno prepravljane radi krijumčarenja robe, do okončanja postupka protiv vozača zadržano je i vozilo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
SWANO Odgovori
Izdajice!
Tarzan Odgovori
Bolje da nađe drogu nego cigare
Svaki dan se prebacuje droga za drogose u evropi pa onda piju drogu
I.S.
Aj' što piju drogu, nego što sede na ladan beton !?!?
Ferenc
Jako hladan beton
024 Odgovori
Takvog jednog bi trebalo nabaviti za opstinu da namirise dzepove nekih funkcionera da znamo zbog kojih poverenika ovog narada stoje ili kasne razni projekti.
Suboticaaa Odgovori
Bitno da neki novopeceni granicare hvale akciju a do sada su sedeli sa istim tim sta au pare i veze
Dado Odgovori
Jako je sladak kuca zelim mu puno uspeha u pronalaženju krijumčara u činjenju nečasnih poslova. Treba nam još ovakvih službenika koji su neiskvareni i nepotkupljivi.
kojot Odgovori
Bratko hteo malo da zaradi na sluzbenom putu.
Nina Odgovori
Kamo puste sreće da njuh ove kuce otkrije gde se nalaze pare poreskih obveznika koje sadašnja gradska vlast bahato troškari za prezentacije, putovanja, dnevnice...
bona fide Odgovori
Priča o psu je za malu decu.
Preko 90% prekršaja ili KD, se otkrije pomoću doušnika.
Nedim Odgovori
Pas Nero je savesno izvršio zadatak,zaslužio je duplu porciju hrane.Još jednom je dokazano da je pas najveći čovekov prijatelj.Veterinari ,čuvajte ovog prijatelja vredi zlata Carini.
Ivancica Odgovori
Pas dobio dojavu :)
As Odgovori
Куцу у Гро Снс!!!
Darko Odgovori
Moj ker kad nanjusi da sam pijan... Nepusta me na kapiju
Miki Odgovori
Cista dojava neko nije bio zadovoljan delom kolarca tako to biva.
Uvek u pravu Odgovori
Savezna uprava carina treba da mu dodeli orden koji će mu uručiti lično ON. Kao i člansku kartu jedne stranke.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.