• Pregleda: 5567

Carinski pas otkrio krijumčarene cigarete

Carinici, u saradnji sa policijom, juče su, na prelazu Horgoš, zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa.
Carinski pas otkrio krijumčarene cigarete

Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Minhenu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga. Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom. Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat. Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Dalje se navodi da je 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca, nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta, u svojoj izjavi napisao je da ''nije imao pojma'' šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
NASMEJANI Odgovori
Izlazna kontrola.....vrlo zanimljivo
Mare Odgovori
Taj pas sad već ima zavidan učinak u otkrivanju sličnih tovara.
Čuvajte ga dobro, jer pas je očito zlata vredan!
I nadam se kad mu dodje vreme za penziju, da neće završiti u nekom šinteraju.
Amelia Odgovori
Bravo malino!
Vesko Odgovori
Kad se mogao osposobiti takav jedan pas da otkrije kerove koji su nas opljackali, kad u tuzilastvu nisu vredni. Puno manje bi nas kostalo.
Samo napred Odgovori
AV AV AV
Zaki Odgovori
Bas lep pas
Trovach
Belgijski ovcar malinoa. I meni se jako svidja, samo sto treba imati bas visoku ogradu. Zid visine 2 metra bez problema preskace.
Kalimero Odgovori
Zamislite da Carina zaposli tj. Osposobi jedno 10 kerova za sve tipove krijumčarenja!?Postavi ih na granični prelaz (Ulaz-Izlaz), zaposli jednog munkaša da im vodi raspored rada, napravi ručak, istimari.... Eto punog budžeta finansija, eto uspešne borbe protiv korupcije eeee to je utopija, neće toga biti na žalost!
mikica
Taj film mozes gledati na Discaveri kanalu kako radi Amerika sa granicom Meksika,sa kerovima.Kod nas se tako nesto granici sa fantazijom...
bona fide Odgovori
Neka otkrije nekog našeg carinika. Svi su puni ko "brod".
Miki Odgovori
Pronadi te carenike koji su prepuni ko tovar broda pa onda uzmite paklice cigareta.
Pera Odgovori
Dok i njega neko ne podmiti
žužana Odgovori
Bravo, Ker!
kojot
Mislis pas? Ker je malo ruzan naziv za plemenitu zivotinju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.