Komentara: 14
Pregleda: 7276

Carinski pas otkrio krijumčarene cigarete

20.11.2019. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
Carinici, u saradnji sa policijom, juče su, na prelazu Horgoš, zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa.
Carinski pas otkrio krijumčarene cigarete

Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Minhenu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga. Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom. Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat. Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Dalje se navodi da je 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca, nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta, u svojoj izjavi napisao je da ''nije imao pojma'' šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7276
Povezane teme

šverc cigareta

granični prelaz horgoš

uprava carina

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.