Komentara: 2
Pregleda: 5826

Carinici sprečili krijumčarenje kozmetičkih proizvoda u vrednosti od tri miliona dinara

04.12.2020. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja hijaluronskih filera vrednih preko tri miliona dinara na graničnom prelazu "Horgoš".
Carinici sprečili krijumčarenje kozmetičkih proizvoda u vrednosti od tri miliona dinara

Slučaj je otkriven oko ponoći, kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Detaljnom kontrolom kombija, utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

Čim su otvorili kutije, carinici su ugledali pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na nešto više od tri miliona dinara.

Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke ''Princess'' i to 320 komada ''Princess Filler 1ml'', 180 komada ''Princess Volume 1ml'' i 10 komada ''Princess Rich 1ml'', koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora.

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena, i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5826
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.