Komentara: 4
Pregleda: 1529

Carinici osujetili pokušaj krijumčarenja novih rezervnih delova za teretnjake u vrednosti od dva miliona dinara

06.03.2024. u 08:56h
Izvor: Subotica.com
Carinski službenici su u nedelju na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja novih kamionskih delova otkrivenih u prtljažnom delu jednog autobusa.
Carinici osujetili pokušaj krijumčarenja novih rezervnih delova za teretnjake u vrednosti od dva miliona dinara

Pokušaj krijumčarenja delova je otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa stranih registarskih oznaka, čiji su vozači pored ličnih stvari putnika prijavili i dva korišćena uređaja, ugradnu električnu rernu i bicikl.

Međutim, kada su putnici izneli svoje kofere i torbe, u delu predviđenom za prtljag, cainici su pronašli mnoštvo kutija, u kojima je bilo zapakovano 458 novih rezervnih delova za teretna vozila marke "Volvo".

Vrednost različitih filtera, senzora pritiska, kaiševa, kočionih pločica, španera, ogledala, klapni gasa, kontrolnih modula, nosača motora, dijagnostike i drugih kamionskih rezervnih delova procenjena je na preko dva miliona dinara.

Jedan od vozača je carinskim službenicima rekao da se radi o pošiljci primljenoj na prevoz, koju je zaboravio da prijavi.

Otkriveni kamionski delovi su zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom, kada će na osnovu pravosnažne presude biti poznato šta će se sa njima dalje dešavati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1529
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.