Komentara: 0
Pregleda: 2234

Carina: Poštujte proceduru!

01.04.2010. u 03:51h
Izvor: RTV Yueco
<p>Uprava carina apelovala je na građane koji će putovati u inostranstvo ili doputovati u Srbiju, povodom predstojećih praznika, da po&scaron;tuju carinsku proceduru kako bi zadržavanja na graničnim prelazima bila &scaron;to kraća.</p>
Carina: Poštujte proceduru!

Po važećim propisima, u putničkom prometu može u takozvanom skraćenom postupku, da se uveze i ocariniti roba vrednosti do 3.000 evra prilikom svakog putovanja. Carinska stopa u ovom slučaju je jedinstvena i iznosi deset odsto vrednosti robe što, uz porez na dodatu vrednost od 18 odsto i druge takse, čini oko 32 odsto vrednosti robe, stoji u saopštenju Uprave carina. Putnici treba da na graničnim prelazima koriste "zeleni kontrolni prolaz" tamo gde on postoji, ukoliko ne poseduju robu koja podleže plaćanju uvoznih dažbina. Građanima se savetuje da ne nose komercijalnu robu, niti robu u ime neke druge osobe i podseća da je unos deviza u Srbiju slobodan, dok se iz zemlje može izneti do 10.000 evra. Iz Carine apeluju na građane da iskoristite svoje pravo i da sve što odstupa od navedenog prijave na telefon Otvorene carinske linije 064/732, ili na telefon Odeljenja Unutrašnje kontrole 011/ 311-73-10.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2234
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.