Komentara: 33
Pregleda: 7115

Bunjevci se ujedinili

20.06.2011. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
Bunjevci se ujedinili

Bunjevci su se ujedinili. Tokom prepodneva je potpisan koalicioni sporazum o ujedinjenju Bunjevaca i daljem radu Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Sporazumom je predviđeno da prestaje mandat dosadašnjem predsedniku Blašku Gabriću koji je bio nosilac liste "Jugoslovenski Bunjevci", a da će na sutrašnjoj sednici Saveta na za novog predsednika biti imenovan Branko Pokornić ispred "Bunjevačke narodne koalicije". Pored toga, dogovoreno je da nakon godinu dana , ispred liste "Sad i uvik Bunjevci", Suzana Kujundžić Ostojić obavlja funkciju predsednika.

U sadašnjem savetu te tri liste imaju najviše članova i dogovorili su se da je neophodno ujedinjenje kako bi Bunjevci opstali. Članovi saveta se neće menjati, ali će se funkcije drugačije raspodeliti.

U narednom periodu Nacionalni savet Bunjevačke nacionalne manjine radiće na tome da se formira Zavod za kulturu Bunjevaca u Vojvodini, standarizuje bunjevački jezik, zatim da se u što više škola uči bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture, kao i da se na budućem popisu stanovništva u Subotici upiše 15 odsto Bunjevaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 7115
Povezane teme

bunjevci subotica

nacionalni savet bunjevaca

Blaško Gabrić

bunjevci u subotici

jugoslovenski bunjevci

branko pokornić

suzana kujundžić ostojić

sad i uvik bunjevci

zavod za kulturu bunjevaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.