Komentara: 0
Pregleda: 1184

Budžet premali za sva predizborna obećanja

26.02.2009. u 10:33h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Nepoverenje ili neka vrsta sabotaže među koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti, DS i SVM, o kojima se s vremene na vreme govori, desili su se i tokom proteklog zasedanja gradskog parlamenta, kada je odbornička grupa DS zatražila skidanje sa dnevnog reda programa rada JP Direkcija za izgradnju grada, koju inače vodi Savez vojvođanskih Mađara.</p>
Budžet premali za sva predizborna obećanja

Kako kaže predsednik gradskog odbora SVM Jene Maglai, njihov koalicioni partner je nekorektno postupio kada je insistirao na tome, jer program u suštini nije imao nikakve nedostatke, osim što su demokrate tražile da u taj plan uđe izgradnja sportsko-rekreativnog centra u naselju Prozivka.

- Taj projekat se ne može ubacivati u program nakon što je usvojen ovogodišnji budžet, jer bi to poremetilo prioritetne planove Direkcije, i iskomplikovalo realizaciju već predviđenih planova i projekata. To je nečije predizborno obećanje, i sada ga želi ispuniti. Uz to, Direkciji je prethodno rukovodstvo, koje je bilo iz redova DS, ostavilo 200 miliona dinara dugova, koji su direktna posledica nesmotrenog trošenja sredstava na nepredviđene projekte, koji su bili jedino u funkciji predizborne kampanje - kaže on.

- Nakon što je program rada povučen sa sednice, i dakle nije usvojen, ovo javno preduzeće radi po mesečnom planu, pokušavajući da sanira pomenutih 200 miliona duga. Direkcija zbog ekonomske krize ove godine ima i manji budžet nego prošle, te je neophodno realizovati unapred utvrđene prioritete, a sprečavanje rada ovog javnog preduzeća je neprihvatljivo i nekorektno - kaže Maglai.

Iz DS tvrde da je povlačenje predloga programa rada Direkcije za izgradnju grada sa dnevnog reda skupštinske sednice inicirano zbog toga što nije usaglašen fizički obim poslovanja Direkcije, ali da program nije sporan. Navodno, nije postojao dogovor oko konkretnih radova, a veoma je važno koji će projekti biti započeti, pošto to određuje i investicije za nekoliko godina unapred.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1184
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.