Komentara: 0
Pregleda: 4845

Budući srednjoškolci predaju listu želja

04.07.2011. u 17:46h
Izvor: RTV City
Budući srednjoškolci predaju listu želja

Budući srednjoškolci danas i sutra u svojim osnovnim školama predaju listu želja za upis u srednje škole. Na listu želja koju treba popuniti štampanim slovima učenici mogu staviti 20 srednjih škola, profila i smerova gimnazija koji trebaju biti navedeni po prioritetu odnosno prema zanimanjima za koja bi želeli da se školuju.

Rangiranje učenika biće vršeno u centralnoj bazi podataka i to prema broju bodova na završnom ispitu, uspeha u osnovnoj školi i na takmičenjima. Prema konkursnim pravilima, u slučaju da veći broj kandidata bude imao isti broj bodova prednost pri rangiranju imaće nosioci diplome „Vuk Karadžić“, zatim učenici koji su bili bolji na takmičenjima a na kraju i učenici sa više poena na završnom ispitu.

Gotovo svi od 1478 učenika osmih razreda subotičkih osnovnih škola su izašli na završni ispit a samim tim su ga i položili. Pošto u subotičkim srednjim školama ima više mesta nego što je prijavljenih učenika, samo mesto u srednjoj školi neće biti problem ali mnogi učenici zbog velikog broja prijavljenih u određenim školama neće moći upisati školu ili smer po svojim primarnim željama.

Pre samog upisa učenici će imati priliku da provere tačnost liste želja koju su predali i ukažu na sve moguće ispravke.

Konačan raspored učenika po srednjim školama biće objavljen u matičnim osnovnim školama 13.jula a tog i narednog dana za trajaće i upis za primljen učenike.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4845
Povezane teme

srednjoškolci

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.