Komentara: 39
Pregleda: 8629

Brojni naši sugrađani ne mogu da se vrate u Srbiju

26.03.2020. u 16:49h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj naših državljana, među kojima su i Subotičani, ovih dana se nalazi u Mađarskoj, odakle, zbog zatvaranja obe granice, nemaju načina da se vrate kući.
Brojni naši sugrađani ne mogu da se vrate u Srbiju

Kako saznajemo, juče je u pratnji austrijskog konvoja pomoći granicu sa Srbijom prešao izvestan broj naših državljana, među kojima su i naše sugrađanke, košarkašice Emeše Vida i Sanja Orozović. Međutim, u Mađarskoj je ostalo još 200 naših državljana, koji čekaju da se vrate u zemlju.

- Obraćali smo se našoj ambasadi, ali nismo dobili konkretan odgovor. Oko 20 vozača čeka da uđe u Srbiju, za sada su obezbeđeni hranom i vodom, jer su inače dugo na putu, ali ne znaju šta da rade - kaže za naš sajt N.Š., koordinator vozača koji su već dve nedelje u tampon zoni. - Neki od nas su ostali bez posla i neće moći da budu u prostorijama kompanije za koju su radili u Budimpešti. Tako da će biti i bez primanja i bez mogućnosti da se vrate kući. Očekujemo još oko 30 vozača da se vrate iz Evropske unije i oni će biti u istoj situaciji kao i mi.

U luci na Dunavu u Budimpešti trenutno je usidren i turistički brod na kome je 12 naših državljana, članova posade. Oni su i dalje na brodu, kako kažu, zahvaljujući kompaniji za koju rade i koja ima maksimalno razumevanje za svoje radnike.

- Zvali smo ambasadu, ali službenica koja tamo radi nije znala da nam kaže da li ćemo ići kućama u samoizolaciju ili u neki od karantina širom zemlje. Sami smo na brodu, malo je sablasno jer nemamo šta da radimo - priča nam Vladimir Jovanović. - S druge strane, brinemo za svoje porodice u Srbiji. Konkretno, imam dvoje male dece, a supruga mi je zdravstveni radnik i ne može da odsustvuje sa posla, a baba i deda ne smeju da ih čuvaju. Svako od nas ima nekoga zbog koga brine, a nemoćni smo da bilo šta uradimo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 8629
Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.