• Pregleda: 1509

Brojna pozitivna iskustva kroz obrazovni program "Erazmus+"

Zaposleni u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, jedine subotičke škole koja je uključena u program "Erazmus+” Evropske unije, predstavili su danas u Plavoj sali Gradske kuće svoja iskustva sa ciljem da se što više obrazovnih ustanova uključi u ovaj program.
Brojna pozitivna iskustva kroz obrazovni program "Erazmus+"

Osnovna škola  “Sveti Sava” dve godine zaredom učestvuje u programu "Erazmus+” , zahvaljujući kom je dvanaest nastavnika ove škole bilo u mogućnosti  da budu gosti škola u Zagrebu, Firenci i Ljubljani. Kroz ovaj program, nastavnici su imali priliku da razmene iskustva sa svojim kolegama iz inostranstva, te da neka od novostečenih znanja primene u nastavi.

- Kolege su već primenile ono što je našim planom i programom predviđeno za osnovne škole, to su razna iskustva, inovativne tehnike kao što je IKT tehnologija. Imao sam priliku da budem gost škole u Ljubljani, koja je vrlo napredna u tom smislu, videli smo kako oni primenjuju tu tehnologiju u neposrednoj nastavi. To nam je jako značajno iskustvo, jer je i našem Ministarstvu prioritet primena informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi - rekao je direktor škole, Novica Pavlović dodajući da su sa osnovnom školom iz slovenačke prestonice  potpisali i Protokol o saradnji, što će im omogućiti da u budućnosti  zajedno apliciraju.

Podršku Školi “Sveti Sava” za učešće u programu pružio je i Grad Subotica, a prema rečima   sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti,  Jasmine Stevanović, lokalna samouprava je uvek spremna da da podršku projektima čiji je cilj unapređenje obrazovanja.

- Kao i ovu školu, lokalna samouprava podržaće i sve ostale škole i institucije koje mogu da se prijave na ovaj program. Program ima tri komponente, to su obrazovanje, mladi i sport, tako da je značajno da Grad da podršku ovakvom projektu. Uvek smo spremni da pružimo podršku projektima, koji otvaraju perspektive ovog grada – istakla je Stevanović.

"Erаzmus+" je progrаm Evropske unije nаmenjen finаnsirаnju projekаtа, pаrtnerstаvа, dogаđаjа i mobilnosti u oblаsti obrаzovаnjа, mlаdih i sportа. Za period od 2014. do 2020. godine za finansiranje projekata na raspolaganju su sredstva u iznosu od  14,7 milijardi evra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
Ne verujem da tu ima nešto revolucionarno ili nešto što naše školstvo nije znalo do sad. Pogotovo kad stiže iz EU. Ali, dovoljno je da neko dobije makar čokoladu da bi taj projekat hvalio na sva usta. Baš ste našli školu koja nosi ime prvog srpskog prosvetitelja da na njoj eksperimentišete.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.