Komentara: 1
Pregleda: 2408

Brojna pozitivna iskustva kroz obrazovni program "Erazmus+"

26.12.2018. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Zaposleni u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, jedine subotičke škole koja je uključena u program "Erazmus+” Evropske unije, predstavili su danas u Plavoj sali Gradske kuće svoja iskustva sa ciljem da se što više obrazovnih ustanova uključi u ovaj program.
Brojna pozitivna iskustva kroz obrazovni program "Erazmus+"

Osnovna škola  “Sveti Sava” dve godine zaredom učestvuje u programu "Erazmus+” , zahvaljujući kom je dvanaest nastavnika ove škole bilo u mogućnosti  da budu gosti škola u Zagrebu, Firenci i Ljubljani. Kroz ovaj program, nastavnici su imali priliku da razmene iskustva sa svojim kolegama iz inostranstva, te da neka od novostečenih znanja primene u nastavi.

- Kolege su već primenile ono što je našim planom i programom predviđeno za osnovne škole, to su razna iskustva, inovativne tehnike kao što je IKT tehnologija. Imao sam priliku da budem gost škole u Ljubljani, koja je vrlo napredna u tom smislu, videli smo kako oni primenjuju tu tehnologiju u neposrednoj nastavi. To nam je jako značajno iskustvo, jer je i našem Ministarstvu prioritet primena informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi - rekao je direktor škole, Novica Pavlović dodajući da su sa osnovnom školom iz slovenačke prestonice  potpisali i Protokol o saradnji, što će im omogućiti da u budućnosti  zajedno apliciraju.

Brojna pozitivna iskustva kroz obrazovni program "Erazmus+"

Podršku Školi “Sveti Sava” za učešće u programu pružio je i Grad Subotica, a prema rečima   sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti,  Jasmine Stevanović, lokalna samouprava je uvek spremna da da podršku projektima čiji je cilj unapređenje obrazovanja.

- Kao i ovu školu, lokalna samouprava podržaće i sve ostale škole i institucije koje mogu da se prijave na ovaj program. Program ima tri komponente, to su obrazovanje, mladi i sport, tako da je značajno da Grad da podršku ovakvom projektu. Uvek smo spremni da pružimo podršku projektima, koji otvaraju perspektive ovog grada – istakla je Stevanović.

"Erаzmus+" je progrаm Evropske unije nаmenjen finаnsirаnju projekаtа, pаrtnerstаvа, dogаđаjа i mobilnosti u oblаsti obrаzovаnjа, mlаdih i sportа. Za period od 2014. do 2020. godine za finansiranje projekata na raspolaganju su sredstva u iznosu od  14,7 milijardi evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2408
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

obrazovanje subotica

subotica obrazovanje

jasmina stevanović

osnovno obrazovanje

novica pavlović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.