Komentara: 26
Pregleda: 4652

Broj putnika prepolovljen, vozača ima dovoljno

14.01.2021. u 16:08h
Izvor: TV Subotica
Protekla godina bila je teška za sva preduzeća za prevoz putnika, ipak, u JP „Subotica-trans“ kažu da, s obzirom na okolnosti, ne mogu biti nezadovoljni.
Broj putnika prepolovljen, vozača ima dovoljno

Putnika ima znatno manje i sada, a tokom prošle godine bilo je perioda kada su zbog pandemije korona virusa imali zabranu obavljanja delatnosti. To je bio snažan udarac za preduzeće, međutim, nadaju se da će vakcinacija, kao i u ostalim segmentima života, doneti olakšanje i u ovoj delatnosti. Očekuju poboljšanje već za nekoliko nedelja.

- Pad putnika je evidentan, možemo slobodno reći da se radi o 50 odsto od uobičajenog broja putnika, ali nadamo se da će se sa početkom školske godine situacija popraviti, da će sa poboljšanjem radnih uslova i zapošljavanjem jedan deo preduzeća ponovo početi da kupuje mesečne karte za dolazak svojih radnika na posao - kaže Igor Prlja, izvršni direktor za saobraćaj u JP „Subotica-trans“.

Broj putnika prepolovljen, vozača ima dovoljnoPandemija je donela i neke pozitivne promene. Naime, donedavno je u preduzeću jedan od većih problema bio nedostatak vozača. Sada je situacija drugačija.

- Imamo dovoljan broj vozača, za sada je situacija stabilna i ne planiraju da odu. Naprotiv, imamo povećano interesovanje za zapošljavanje kod nas i s te strane možemo da kažemo da smo zadovoljni - ističe Prlja.

I pored teške godine za nama, u „Subotica-transu“ ne planiraju redukovanje linija, a da bi se delatnost odvijala neometano i ubuduće, iz ovog preduzeća apeluju na putnike da i dalje koriste prvenstveno elektronske novčanike, kako bi se izbegao direktan kontakt sa vozačima. Pored toga, obavezno je nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 4652
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

jp subotica-trans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.