Komentara: 5
Pregleda: 5170

Broj prijema u bolnicu i dalje visok, apel da se građani nastave pridržavati epidemioloških mera

04.02.2021. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
Broj prijema u bolnicu i dalje visok, apel da se građani nastave pridržavati epidemioloških mera

TRENUTNO 496 KORONA POZITIVNIH - Po današnjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutno je u našem gradu registrovano 496 aktivno obolelih građana od korona virusa. Od početak epidemije u Subotici je od ove zarazne bolesti ukupno obolelo 5.648 građana, dok broj građana čija se smrt može dovesti u vezu sa ovom infekcijom iznosi 114.

Na osnovu bolničkih parametara u vezi sa epidemijom virusa kovid-19 koji se dnevno prate, situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna. Trend svih bolničkih parametara - broj pregleda pacijenata u trijažnoj respiratornoj ambulanti na dnevnom nivou, broj novoprimljenih kovid pacijenata na bolničko lečenje, ukupan broj kovid pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, kao i broj kovid pacijenata koji se nalaze u jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji i dalje je nezadovoljavajuće visok.

- U ovom trenutku na bolničkom lečenju u kovid organizacionim jedinicama nalazi se 71 pacijent, od čega je njih 9 na intenzivnoj nezi, a 7 na respiratoru. Trijažna respiratorna ambulanta dnevno obavi 40 do 50 pregleda, uz napomenu da je i broj poslatih pacijenata sa težom kliničkom slikom iz respiratornih ambulanti Domova zdravlja takođe u porastu. Broj hospitalizacija i dalje se održava na visokom nivou, broj novoprimljenih kovid pacijenata u 24 sata je između 5 i 10 - objašnjava dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice Subotica.

Broj prijema u bolnicu i dalje visok, apel da se građani nastave pridržavati epidemioloških meraDr Krtinić ističe da i pored dobro organizovane svakodnevne imunizacije zdravstvenih radnika i građana koju sprovodi Dom zdravlja Subotica na više vakcinalnih punktova i zadovoljavajućeg odaziva građana, nikako nije vreme za popuštanje mera.

- Svi epidemiološki podaci pokazuju da se brojevi održavaju na visokom nivou, a za dostizanje kolektivnog imuniteta potrebno je još određeno vreme, uz nastavak masovne vakcinacije građana - dodaje dr Krtinić.

Opšta bolnica Subotica apeluje na sve građane da se striktno pridržavaju svih proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti, kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema u normalnom režimu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5170
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

dr gordana krtinić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.