Komentara: 30
Pregleda: 5885

Broj prijava Komunalnoj policiji manji, a efikasnost službe veća

12.09.2019. u 10:45h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani su za prvih 7 meseci ove godine podneli manje prijava Komunalnoj policiji u odnosu na prošlu godinu za isti period. Najzastupljenije su prijave koje se odnose na nepropisno parkiranje, navode iz Komunalne policije grada Subotice.
Broj prijava Komunalnoj policiji manji, a efikasnost službe veća

Prema evidenciji, smanjen je broj prijava u toku ove godine u odnosu na prošlu, a zbog novog zakona od ove godine radi se po novom sistemu. Sve prijave sugrađana dolaze do Komunalne policije, pa se u zavisnosti od prijave prosleđuju dalje prema drugim sekretarijatima odnosno prema Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove, prema komunalnoj inspekciji.

Kada je u pitanju nadležnost Komunalne policije, najviše su zastupljene prijave zbog nepropisnog parkiranja i držanja domaćih životinja van kontrole. Puno prijava je i zbog ujeda pasa.

- Najviše interevencija se odnosi na nepropisno parkirana vozila, zatim zbog neuslovnog držanja domaćih životinja, pasa lutalica, uraslog drveća u elektro i komunikacionim vodovima. Najviše postupanja imamo po odlukama o komunalnom redu, javnim parkiralištima i pešačkim zonama, kao i održavanju javnih površina. - kaže Laura Rajnović-Evetović, načelnica subotičke Komunalne policije

Broj prijava Komunalnoj policiji manji, a efikasnost službe veća

Prema parametrima Komunalne policije efikasnost rada je povećana. Ukupan broj prijava za prvih 7 meseci, manji je u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu.

- Za prvih sedam meseci ove godine zaprimili smo 1.900 prijava. Ovo su prijave prema Komunalnoj policiji, nisu sve prosleđene Komunalnoj inspekciji, tako da beležimo pad od oko 150-200 prijava u odnosu na isti period prošle godine. Smatramo da je tome doprinela efikasnost Komunalne policije ali i da je narod počeo drugačije da gleda na našu službu i naš rad. Ipak se neki komunalni red održava! - ističe Rajnović-Evetović

U saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“, Komunalna policija grada Subotice, već mesec dana sprovodi akciju kontrole čipovanja i vakcinisanja vlasničkih pasa, a kako kaže načelnica Komunalne policije, cilj je da se podigne svest o tome da je bitno voditi računa o tim psima, s obzirom da su neki psi završili na ulici nečijim nemarom.

-

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 5885
Povezane teme

komunalna policija

komunalni red

laura rajnović evetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.