Komentara: 1
Pregleda: 3748

Broj ilegalnih prelazaka granice povećan za 24%

17.10.2011. u 22:21h
Izvor: RTV Yueco
Broj ilegalnih prelazaka granice povećan za 24%

Broj ilegalnih prelazaka državne granice je povećan za 24 odsto zaključeno je na sastanak između direktora policije Srbije i Mađarske. Problem treba da se zajednički rešava sa obe stane granice, zaključeno je u okviru programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija na sastanku koji je održan kod graničnog prelaza Reske. Migranti dolaze iz 45 zemalja sveta.

Pripadnici granične policije Mađarske svojim kolegama iz Srbije su pokazali modernu opremu kojom se koriste za hvatanje ilegalnih migranata. U okviru međunarodne saradnje i programa pomoći bezbednosti granice Fronteks policajci iz Srbije će imati priliku da se upoznaju sa radom kolega iz Mađarske i rade na njihovoj teritoriji.

U Srbiji je zabeleženo 5300 ilegalnih migranata, stim da je preko 1000 sprečeno kod graničnog prelaza Horgoš da uđu u Mađarsku. Krijumčari ljudima uglavnom sa Kosova, Makedonije i preko Bugarske uvode migrante u Srbiji, koji ne retko traže i azil.Kada je reč o azilantima njih policija ne može, kao migrante da zatvori, jer kada se završi prekršajni postupak oni treba da se jave u Padinsku skelu ili Banju Koviljaču u roku do sedam dana. U Subotici trenutno ima oko 70 azilanata.

Prošle nedelje mađarska granična policija je uhvatila više od 100 ilegalnih migranata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3748
Povezane teme

ilegalci

migranti

migranti u subotici

azilanti

ilegalni prelasci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.