• Pregleda: 2594

Braća Kajdoči osvojila četiri medalje na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Danas je završeno Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za juniore do 20 godina i mlađe seniore do 23 godina. Na ovom takmičenju nastupila je i reprezentacija Srbije za koju se takmičilo nekoliko takmičara iz KDT "Spartak" koji su ostvarili vrlo zapažene rezultate, među kojma su i novi državni rekordi.
Braća Kajdoči osvojila četiri medalje na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Takmičari KDT "Spartak" na ovom takmičenju osvojili su ukupno 4 medalje - Tamaš Kajdoči se okitio sa jednom srebrnom i dve bronzane, dok je Tivadar Kajdoči postao vlasnik jedne bronzane medalje.

Reprezentaciju Srbije su činili takmičari Tamaš i Tibor Kajdoči, Aron Kanižai i  Ervin Rožnjik, a predvodio ih je reprezentativni i klubski trener Stipan Vert.

Poslednjeg dana takmičenja, su ostvareni veliki rezultati. Prvo je nastupao Tamaš Kajdoči kod juniora do 20 godina u kategoriji +105kg i sa novim državnim rekordima u izbačaju i biatlonu za juniore i mlađe seniore osvojio je 3. mesto - u trzaju sa 163kg  3. mesto - bronza, u izbačaju  sa 210kg  2. mesto - srebr, kao u biatlonu sa 372kg  3. mesto - bronza.

Nakon njega je nastupio njegov brat Tivadar Kajdoči kod mlađih seniora do 23 godina u kategoriji +105kg. Tivadar je sa ličnim rekordima zauzeo 5. mesto u biatlonu, ali osvojio je i bronzanu medalju u izbačaju sa 203kg -  u trzaju  sa 155kg 8. mesto, u izbačaju sa 203kg  3.mesto i u biatlonu sa 368kg  5. mesto

O ostalih takmičara Ervin Rožnjik ostvario je sledeće rezultate: trzaj 7.mesto, izbačaj 4. mesto, biatlon 6. mesto, dok je Aron Kanižai Evropsko prvenstvo završio na 15. mestu.

Iz KDT "Spartak" ističu da je ostvaren istorijski uspeh a sve to pod izuzetnim i istrajnim stručnim radom trenera Stipana Verta.

Udovičić čestitao braći Kajdoči

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas mladim srpskim dizačima tegova Tamašu i Tivadaru Kajdočiju osvajanje četiri medalje na šampionatu Evrope u Litvaniji.

- „Srpski sportisti postigli su istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova za juniore i mlade seniore. Četiri medalje su ogroman uspeh i mnogo obećavaju. Upravo su oni mlade nade ovog olimpijskog sporta. Tek vam sada predstoji teška borba, veliki trud i rad kako biste još više napredovali, ali ja verujem u vas i ne sumnjam da ćete nas u budućnosti još mnogo puta opradovati. Svaka čast momci“, naveo je Udovičić

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.