Komentara: 29
Pregleda: 5656

Borba protiv fašizma kroz štafetu

29.03.2014. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Međunarodna asocijacija za borbu protiv fašizma i nacizma organizovala je predaju štafete koja bi po planu trebalo da obiđe sve zemlje koje su se nekada borile protiv ove pojave. Danas je štafeta stigla u Suboticu, a prethodnih dana je bila u drugim gradovima Srbije. Njen konačni cilj je da 9. maja 2015. godine, na Dan oslobođenja stigne u Berlin, a njen značaj je i tek kako bitan, jer smo po rečima članova Udruženja boraca, svedoci nove pojave nacizma i sličnih ideologija u svetu.
Borba protiv fašizma kroz štafetu

Ideologije koje ruše demokratiju, kao što su fašizam i nacizam ponovo se pojavljuju, i samo svestko jedinstvo u borbi protiv tih pojava može da ima uticaja, istakao je predsednik GrO SUBNOR-a Maksim Bakrač. Štafeta je ove godine krenula iz Bugarske i preko Pirota i Niša ušla u Srbiju. Nakon Beograda i Novog Sada, sada je stigla i u Suboticu.

U primopredaji štafete učestvovali su i predstavnici naše lokalne samouprave koji su naglasili da je ovo dokaz da će se svi zajedno boriti da ne dođe do širenja ovakvih ideologija, iako čak i u Subotici ima nekoliko pojedinaca koji pokušavaju suprotno.

Subotica je oduvek bio grad mira i tolerancije gde živi veliki broj nacija. To je još samo jedan od razloga zbog čega ideologijama kaoš što su nacizam i fašizam treba u startu stati na put. Ipak u Lokalnoj samoupravi ističu da ne veruju da će se ovakve ideologije kod nas pojaviti i nekom težem obliku. Nakon kratkog obraćanja organizatora na Trgu slobode, štafeta je predata predstavnicima iz Mađarske, gde započinje novo putovanje, sve do Berlina.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 5656
Povezane teme
tomislav veljković antifašizam
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.