Komentara: 16
Pregleda: 3101

Bolnica dobila novi aparat za operaciju katarakte

13.08.2022. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Sredinom jula, Opštoj bolnici isporučen je aparat za operaciju katarakte koji je kupljen sredstvima iz budžeta AP Vojvodine.
Bolnica dobila novi aparat za operaciju katarakte

Iz bolnice navode da je cilj smanjiti liste čekanja za operaciju katarakte i poboljšati zadovoljstvo korisnika usluga zdravstvene zaštite.

Novi, najsavremeniji kombinovani sistem vitrektomije i fakoemulizifikacije omogućava hirurzima da imaju istinski "proceduralni izbor" obezbeđujući najnapredniju tehnologiju za operaciju katarakte u jednom sistemu. Takođe, sistem omogućava hirurzima da izvode različite oftalmološke procedure uz uštedu vremena, prostora i novca. Neke od prednosti koje dolaze sa novim aparatom su kombinacija elegantnog dizajna i male površine, lekarima pruža platformu za najmanje rezove za operacije mrežnjače i katarakte, omogućava operaciju katarakte sa malim rezom bez rizika od potencijalnih prenapona u oku, bežična nožna pedala sa dvostrukom linearnom kontrolom koja omogućava lakše i brže vreme podešavanja i manje zagušenja u operacionoj sali, poboljšanje ukupne bezbednosti pacijenta i drugo. To je jedini oftalmološki hirurški sistem koji dolazi sa dvostrukim izvorom svetlosti i filterima u boji koje odabere hirurg, a koji omogućava diferencirano gledanje - navode iz Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3101
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.