Komentara: 0
Pregleda: 1956

Bokseri Spartaka učestvovali na Svetskom juniorskom prvenstvu i Beogradskom pobedniku

29.04.2014. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Takmičari Bokserskog kluba "Spartak" učestvovali su na dva važna takmičenja - na Svetskom prvenstvu za mlade i na 52. izdanju Beogradskog pobednika. U narednom periodu bokseri Spartaka će se takmičiti u AS ligi, na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine za sve urasne kategorije i na turniru finalnih borbi Pojedinačnog državnog prvenstva.
Bokseri Spartaka učestvovali na Svetskom juniorskom prvenstvu i Beogradskom pobedniku

Od 10. do 24. aprila u Bugarskoj je održano Svetsko prvenstvo za mlade , na kojem su pod vođstvom prvog trenera svih mlađih selekcija Srbije Tomislava Antelja, nastupili I takmičari Spartaka Veljko Gligorić u kategoriji do 49 kg i Florian Sabo u kategoriji do 60 kg.

Veljko Gligorić je izgubio u kvalifikacijama od Poljskog takmičara., dok je Florian Sabo u prvom meču bio bolji od Azerbejdžanca , a u narednom izgubio od predstavnika Jermenije.

Krajem protekle sedmice, od 25. do 27. aprila, takmičari BK "Spartak" nastupili su i na tradiconalnom turniru "Beogradski pobednik" koji se održao po 52. put. Na turniru je nastupilo 10 reprezentacija iz celog sveta.

U dresu reprezentacije Srbije u kategoriji do 75 kg , nastupio je i Denis Memetović. U svom debiju na ovako prestižnom turniru za seniore , Denis je osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji , izgubivši u finalu od predstavnika Jermenije, koji je po završetku turnira i osvojio trofej.

U prvom meču Denis je pobedio predstavnika Kanade, u drugom je bio boljo od predstavnika Češke, da bi u finalu izgubio meč od od predstavnika Jermenije .

U narednom periodu klub i takmičare očekuju AS liga (4. maj, Žabalj), zatim Pojedninačno prvenstvo Vojvodine za sve uzrasne kategorije (17-19. maj, Žabalj), redovno kolo (RLV) I lige Sever (31. maj) kao i finalne borbe Pojedinačnog prvenstva Srbije (24. maj, Novi Sad) u kojima će Denis Memetović u kategoriji do 75 kg za protivnika imati Aleksandra Drenovaka , učesnika poslednjih Olimpijskih igara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1956
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.